Skip to main content

Rektörden tam destek

Muş Haber Fotoğrafı

Yıldız Teknik Üniversitesi Kulüpler Birliğinin Güzeltepe Köyü İlkokulundaki sosyal sorumluluk projesi dolayısıyla düzenlenen programda konuşan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Ermeni meselesiyle ilgili olarak, Her dönem Türkiye’nin önünde şantaj olarak kullanılan bu hususu asıl Türkiye’nin bertaraf etmesi gerekiyor dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamalarına destek veren İnanç şöyle konuştu; Her toplumun ve her ülkenin tarihinde, gerek varoluş sürecinde, gerekse varlığını sürdürme sürecinde muhakkak ki mücadeleler var. Bu kimi zaman savaş, kimi zaman da karmaşa. Dolayısıyla tarihe takılıp kaldığımız zaman, şu anda her kavmin birbiriyle savaşmasını gerektirecek bir ton unsur var tarihte. Bu Türkler için de böyledir, Kürtler için de böyledir, Ermeniler için de böyledir. Yani toplumun tüm katmanları için geçerlidir. O nedenle bu sorunları tarihçiler değil, siyasiler çözer cümlesi çok doğru ve yerinde bir çözümdür. Siz tarihe takıldığınız zaman tarihi tekerrür etmekten başka bir şey yapamazsınız. Aynı şeyleri tekrar edersiniz. Tekrar etmek demek, husumet demek, savaş demektir. Oysa biz bugünden sonrasına bakmamız gerekiyor. Geçmişten ders alıp geleceği tasarlamamız gerekiyor. Eğer bugün biz hala geçmişi yaşıyorsak, o zaman taş devrine takılıp kalmamız gerekiyor. Türkler, Ermenileri öldürmüştür, doğrudur, Ermeniler de Türkleri, Kürtleri öldürmüştür. Bunu zaten Ermeniler de inkâr etmiyor. Tarihe dönüp bir daha hesaplaşmamız mı gerekiyor? Geçmişten ders alıp, bir daha savaşın, kavganın olmayacağı bir dünyayı tasarlamamız gerekiyor. Ben bu anlamda Sayın Başbakanın açıklamasını son derece cesur bir açıklama olarak görüyorum. Çünkü Türkiyede toplumlarda statükonun hakim olduğu, hakim söylemin sürekli nakarat şeklinde tekrar edildiği bir kültür var. İşte bütün mesele bu kültürü yıkabilmektir.

Amerikanın Hiroşimaya yaptığı atom bombalı saldırıya dikkat çeken İnanç; Şu anda Amerikanın kütüphanelerinde yüzlerce ciltlik kitaplarda Amerikalıların kendi yazdıkları hususları görürsünüz. 1940larda dünya savaşında Japonları öldürdüklerini söylüyorlar. Çünkü o zaman savaş vardı, kurşun atanlara gül atılmaz diyorlar. Böylece Japon-Amerika tartışması yaşanmıyor. Ama Türkiyede her dönem Amerikadaki kongreye Ermeni meselesi gider. Her dönem Türkiyenin önünde şantaj olarak kullanılan bu hususu asıl Türkiyenin bertaraf etmesi gerekiyor. Karşılıklı olarak görüşüp bu dosyayı bir daha açılmamak üzere kapatmak gerekir diye konuştu.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri