Skip to main content

Firat Üniversitesinden çiftçilere eğitim

Muş Haber Fotoğrafı

‘Muş ilinde hayvansal ürünlerde verim ve kaliteyi arttırmaya yönelik yem bitkileri yetiştiriciliği, silaj yapımı ve hayvan ıslahı demostrasyon projesi’ kapsamında Taşoluk Köyü’nde ki çiftçilere daha fazla verim alma noktasında faydalı bilgiler aktarıldı.

Fırat Üniversitesi Muş Meslek Yüksek Okulu tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP) tarafından kabul edilen ‘Muş ilinde hayvansal ürünlerde verim ve kaliteyi arttırmaya yönelik yem bitkileri yetiştiriciliği, silaj yapımı ve hayvan ıslahı demostrasyon projesi’ kapsamında çiftçilere eğitim veriliyor.

189 bin euro’sunu Avrupa Birliği’nin ve 21 bin euro’sunu İl Özel İdaresi’nin karşıladığı 210 bin euro bedelli proje kapsamında bulunan Akkonak, Akpınar, Taşoluk, Serinova, Alican, Boyuncuk, Çatbaşı, Kıyık, Yağcılar ve Bozbulut köylerinde hayvancılıkla geçinen vatandaşlara, hayvan besleme, hayvan barınakları, gıda hijyeni, halk sağlığı, hayvan hastalıkları ve koruyu hekimlik konularında bilgilendirmeler yapılıyor.

Proje kapsamında Taşoluk Köyü’nde düzenlenen eğitim toplantısında köylülere bilgiler aktarıldı. Taşoluk Köyü Taziye Evi’nde düzenlenen eğitim toplantısına Muş Valisi İbrahim Özçimen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Bölük, Tarım İl Müdürü Abdurrahim Özaslan ve Fırat Üniversitesi Muş Meslek Yüksek Okulu eğitim görevlileri ile çok sayıda çiftçi katıldı. Düzenlenen eğitim toplantısında çiftçilere bilgiler aktaran Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Çerçi, hayvancılıkta verimin arttırılması için yapılması gerekenler konusunda bilgiler aktardı.

Sinevizyon gösterimi ile çiftçilere modern hayvancılık alanında bilgiler aktaran Prof. Dr. Halil İbrahim Çerçi, biran önce kültür ırkına geçilmesi gerektiğini söyledi. Hayvancılıkta yüksek verim almak için en önemli uygulamanın kültür ırkına geçilmesi olduğunu söyleyen Çerçi, “Tarım il müdürlükleri suni tohumlama ile hayvan ırkını değiştirmeye çalışıyor. Bu oldukça yararlı bir uygulamadır. Bu uygulamaya destek vermeliyiz. Ayrıca hayvanların barındıkları ahırların temiz ve bakımlı olması gerekir. Öte yandan hayvanların karınlarının doyurulması için meraları iyi kullanmak gerekir ve yem bitkileri üretimine ağırlık verilmelidir” dedi. Haber / Fotoğraf: Mikail Gökarslan

 NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

MAUN’da TÜBİTAK destekli proje, Muş’ta çocuklara su bilinci kazandıracak

Muş Alparslan Üniversitesi, Muş Alparslan Anaokulu’nda, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme…

MAUN futsal takımı bölgesel ligde ikinci oldu

Muş Alparslan Üniversitesi Futsal Takımı, 16-20 Nisan tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev…

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri