Skip to main content

Jandarma nöbet değişimi.

Muş Haber Fotoğrafı
İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şinasi Caşkurlu’nun, görevini Jandarma Kurmay Albay Eyüp Bölük’e devretmesi dolayısıyla dün Jandarma komutanlığında bir tören düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı’nda yapılan devir teslim törenine, Vali İbrahim Özçimen,Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Eker, Belediye Başkanı Necmettin Dede,  kamu kurum ve kuruluş amirleri ile çok sayıda davetli ve korucu katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı’nın tarihçesi ve devir teslim yapan komutanların öz geçmişleri okundu.
Komutanların öz geçmişlerinin okunmasından sonra İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şinasi Caşkurlu görevini İstanbul Halkalı Taktik Jandarma Komando Alay Komutanlığı’ndan gelen Jandarma Kurmay Albay Eyüp Bölük’e teslim etti. Albay Bölük ise, kendisine teslim edilen görevi devir aldı.
Muş Jandarma Alay Komutanlığı Görevini devr eden Kıdemli Albay Şinasi Caşkuru törende yaptığı konuşmada, “19 Temmuz 2004 günü büyük bir heyecanla, gururla devr aldığım Muş İl Jandarma Komutanlığı görevini Jandarma Kıdemli Albay Eyüp Bölük’e devretmenin onur ve heyecanını yaşıyorum. Muş İl Jandarma Komutanı olarak geçen iki yıllık süre içerisinde öncelik Muşluların ve Muş’ta yaşayan herkesin can ve mal güvenliğini sağlayarak daha huzurlu bir ortamda yaşamalarını temin etmek maksadıyla komutam altında bulunan subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, erbaş ve erler ile omuz omuza vererek görevimi kanun, yönetmelik, emir ve talimatlar doğrultusunda en iyi şekilde yapmaya çalışırken Atatürkçü Düşünce Sistemi ışığında aklı ve zihni rehber edinen milli ahlakı ve mesleki değerlere bağlı, hukuka ve insan haklarına saygılı halkla bütünleşen ve yardımcı olan modern teknoloji yöntemlerini kullanma imkan ve kabiliyetine sahip terörle ve mücadelede üstün, sefer ve doğal afetler görevlerine daima hazır ulusal kaynakları koruyan ve çevre dostu huzur ve güvenin simgesi bir İl Jandarma Komutanlığı olma azim ve gayreti içerisinde oldum. Görevim süresince gece ve gündüz her türlü şartlarda cansiperane bir anlayışla çalışan ve verdiğim her türlü görevi başarıyla yerine getiren silah arkadaşlarıma geçici ve gönüllü köy korucularıyla, bizlerin daha başarılı olabilmeleri için her türlü fedakarlığı gösteren ve büyük bir moralle görev yapmamızı sağlayan değerli eşlerine ve aile bireylerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Albay Caşkurlu, “Hiçbir desteğini bizden esirgemeyen ve her zaman yanımızda olduklarını hissettiğim Sayın Valime, sürekli olarak dayanışma içerisinde olduğumuz sivil, resmi kurum ve kuruluşların amir ve memurlarına şükranlarımı sunuyorum. Muş İl Jandarma Komutanlığı’nın bugünkü seviyesine ulaşmasında hiç kuşkusuz geçmişte bu birliğe komuta eden komutanlarımız ile burada görev yapan subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, erbaş ve erler ile sivil memur ve işçilerimizin büyük gayret ve katkıları olmuştur. Hepsini saygı ve şükranla anıyorum. Birlikte çalıştığımız ve geçmiş dönemlerde ulusun birlik ve beraberliğini, ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve cumhuriyetin temel niteliklerini muhafazası için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.
 
Görevi devr alan ve İstanbul Halkalı Taktik Jandarma Komando Alay Komutanlığı’ndan Jandarma Kurmay Albay Eyüp Bölük ise, yaptığı konuşmada, “2004–2006 yılları arasında şan, şeref ve başarılarla dolu olarak hizmet yapan Muş İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Şinasi Caşkurlu’dan görevi devralmanın gurur, heyecan ve mutluluğu içerisindeyim. Tunceli Bölge Komutanlığı’nın emir ve komutasında bulunan Muş İl Jandarma Komutanlığı, değerli komutanların sevk ve idaresinde bir taraftan bölücü terör örgütüne karşı terörle mücadele harekâtını başarı ile sürdürürken, diğer taraftan da muharebe gücünü sürekli arttırmış, bölgede huzur, güven ve asayişi sağlamış, dosta güven düşmana korku ve endişe vermiştir. Muş İl Jandarma Komutanlığı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atatürkçü Düşünce Sistemi’ni benimsemiş ve asla ondan taviz vermeyen disiplinli, üstün moral gücüne sahip personeli ve bölge halkı ile bütünleşmiş olarak görevini başarı ile sürdürmeye devam edecektir. İcra edilecek tüm görevlerdeki güvencemiz.  Muş İl Jandarma Komutanlığı’na mensup tüm personelin Atatürkçü Görüş’te bütünleşen üstün vatan ve millet sevgisi yüksek vazife şuuru ve sarsılmaz disiplini ile terörle mücadelede silahlı kuvvetlerle omuz omuza çarpışan şehit veren, gazi olan vatansever bölge halkının ve yiğit kurucuların her zaman devam edecek olan yakın desteğidir. Bu vesile ile vatan ve milletimiz için canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anarken gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Sorumluluğumun ağırlığını omuzlarımda hissederek bana gösterilen teveccüh ve itimada layık olmak inancı ile Muş İl Jandarma komutanlığı’nın tüm personeli adına hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.  
 
Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Eker ise yaptığı konuşmada, “Bugün huzurlarınızda icra edilen törenle, Muş İl Jandarma Komutanlığı görevi Jandarma Albay Şinasi Caşkurlu tarafından Jandarma Albay Eyüp Bölük’e teslim edilmiştir. Bu müstesna olaya hepimiz beraber şahit olmanın onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Komutanlık görevi bir asker için en kutsal mesuliyet, en büyük basiret ve ailesiyle beraber nesiller boyu taşıyacağı bir şereftir. Bu törenler Kahraman Türk Silahlı kuvvetlerimizin köklü gelenekleri arasında müstesna yeri olan derin anlama ve büyük öneme sahip tarihi olaylardır. Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı’na atanan Albay Caşkurlu, İl Jandarma Komutanlığı görevini Atatürk İlke ve İnkılâplarının ışığında örnek vazife anlayışı içerisinde askerliğin temel değerlerine bağlı olarak feragat, liyakat ve ehliyet ile yürütmüş, görev yaptığı iki yıllık süre içerisinde başta huzur ve güven ortamını bozmak isteyen ve ülkemizin bütünlüğüne kasteden yasadışı terör örgütlerine karşı verdiği fedakarca mücadele başta olmak üzere toplumsal gelişime destek faaliyetleri ve almış olduğu diğer görevleri başarı ile yerine getirmiş bu faaliyetleri ile de halkla bütünleşmede önemli katkılar sağlamıştır. Emsallerine ve astlarına daima örnek teşkil eden planlı ve başarılı çalışmaları ile komutanlık vazifesini layıkıyla yerine getiren ve görevini onurla teslim etmenin, haklı gururunu yaşayan Jandarma Albay Şinasi Caşkurlu’yu bu üstün hizmet anlayışı nedeniyle takdir ve tebriklerimle kutluyor ve ailesiyle sağlık, mutluluk, huzur ve başarı dolu parlak bir gelecek diliyorum” dedi.
 
Jandarma Genel Komutanlığı’nın çeşitli kademelerindeki başarılarla dolu meslek hayatına müteakip İstanbul Halkalı Taktik Jandarma Komando Alay Komutanlığı’ndan yeni atanmış olduğu Muş İl Jandarma komutanlığı görevini devir ve teslim almış olan Jandarma Albay Eyüp Bölük, yakından tanıdığım mümtaz bir subay olup kendisini yeni görevi nedeniyle huzurlarınızda kutluyor ve ailesiyle beraber Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ailesine hoş geldiniz diyerek sözlerine şöyle devam etti; “Yeni görevinin şahsı muhterem ailesi ve silahlı kuvvetlerimiz için hayırlı, uğurlu ve başarılı olmasını diliyorum. Bu vesile ile başta,  vatan, millet ve vazife uğruna canlarını veren ve sadece “Vatan sağ olsun” diyen aziz şehitlerimiz olmak üzere Muş İl Jandarma komutanlığı’nın şanlı tarihindeki hizmet, emek ve gayret sahibi her rütbeden ve rütbesiz tüm personelini saygı, sevgi, minnet ve şükranla anıyor vefat edenlere tanrıdan rahmet, hayatta kalanlara sağlık ve mutluluk içerisinde uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.
Tüm General Eker, “Muş İl jandarma Komutanlığı’nın Jandarma Albay Şinasi Caşkurlu’nun emir komutasında olduğu gibi, Jandarma Albay Eyüp Bölük’ün emir ve komutasında da Ulu Önderimiz Ebedi Başkomutanımız Atatürk’ün izinde devletimizin bekassını, yüce Türk Milleti’nin birliğini, aziz vatanımızın bütünlüğünü çağdaş, demokratik, layık cumhuriyetimizin varlığını sonsuza kadar sürdürmekten ibaret olan vazifesini ifa yolunda fedakarca çalışarak başarıdan başarıya koşacağına başta, Sayın Valimiz olmak üzere Muşlu hemşerilerimizin İl Jandarma Komutanlığı’na her dönemde gösterdikleri şükran, duyduğumuz yakın ilgi, samimi, sevgi ve sürekli desteği gelecekte de devam ettireceklerine olan sarsılmaz inancımı ve güvenimi huzurlarınızda ifade etmekten onur ve mutluluk duyuyorum. Ayrıca Muş İl Jandarma Komutanlığı’na gösterdikleri her türlü yardım ve destekten dolayı 49. İç Güvenlik Piyade Tugay Komutanımıza da teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.”
 

Tören yapılan konuşmanın ardından Tümgeneral Eker davetlilerle tokalaşarak bir süre görüştü. Tören daha sonra VIP salonunda verilen ikramla son buldu. Haber: Emrullah Özbey NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

İçişleri Bakanlığı Muş’a Personel Alıyor

İçişleri Bakanlığı çeşitli illerde görevlendirilmek üzere 1608 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular…

Eğitim Haberleri

MAUN futsal takımı bölgesel ligde ikinci oldu

Muş Alparslan Üniversitesi Futsal Takımı, 16-20 Nisan tarihleri arasında Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev…

Muş’tan TÜBİTAK Bölge Finallerinde Büyük Başarı

Muş’tan gönderilen 16 proje, TÜBİTAK 2204/B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde dikkat çekici…

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

“İlimizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın Düzenlediği Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi” Millî Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Atık Kartonlarla işlediği resimlerin sergisini açtı

Dekoratif El Sanatları Öğretmeni Mükerrem Sur tarafından atıl durumdaki kartonlardan hazırlanan resim ve…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri