Muş Korkut İlçesine bağlı Yedipınar Köyü İlköğretim Okulunda eğitim veren Burdur’lu Başarılı Öğretmen Mehmet Akay’ın hazırladığı “Hayal Sınıfı” projesi hayata geçti.
Dün açılışı yapılarak hizmete koyulan hayal sınıfı proje çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Erdoğan Bektaş, istendiği zaman ufak bir köyde bile üstün bir başarı elde edilebilmektedir dedi.
“Hayal Sınıfı” projesinin açılışının ardından Vali Erdoğan Bektaş ve öğrenci velileri hep birlikte oldukça memnun olduklarını dile getirdiler. Öğrencilerle bir araya gelen Vali Erdoğan Bektaş, istendiğinde her türlü başarının yakalanabileceğini ve Hayal Sınıfının örnek olması temennisinde bulundu. Vali Bektaş, yaptığı açıklamasında “Bugün Korkut ilçemizin Yedi pınar köyündeyiz. Doğrusu davetiyeyi gördüğümde bende heyecanlandım. Nasıl bir hayal sınıfı diye görmeye geldim. Gerçek hayal sınıfının mimarından değerli öğretmen arkadaşımızdan olayın öyküsünü dinledik. Gerçekten çok güzel bir şey ve yani böyle ufak köyümüzde bile demek istenince hayal sınıfı oluşturulabiliyor. Öğretmen arkadaşlarımızı kutluyorum. Ta Amerikalardan bize desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz. Umarım, çocuklarımız burada güzel hayallerle donanır ve hayallerini gerçekleştirirler” dedi. Öte yandan Korkut Kaymakamı Ali Edip Budan, “Hayal Sınıfı” projesini gerçekleştiren Yedipınar Köyü İlköğretim Okulu İdareci ve Öğretmenlerinin çalışmalara destek vermesinden dolayı teşekkür ettiklerini ifade etti. İlçe Kaymakamı Budan, “öğretmenlerimizin sadece köyde öğrencilere ders vermenin dışında ayrıca onların geleceği için çok güzel bir projeyi hayata geçirmişlerdir. Ufak bir köy okulunda gösterilen bu büyük başarının inanılmaz bir anlamı vardır. Biz bu çalışmaları canı gönülden destekliyoruz. Çünkü hepimiz bu amaç için hizmet ediyoruz. Hepimiz kendi köyümüzün, kasabamızın, ilimizin ve ülkemizin kalkınması için varız. Öğretmenimizin bu başarısından dolayı kendisine minnettarız” dedi.
Günaydın Muş Gazetesi


