Muş’ta etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Şehir içi ve şehirlerarası ulaşımda aksamaların yaşandığı Muş’ta 200 köy yolunun ulaşıma kapandığı açıklandı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada ise il genelinde 200 köy yolunun ulaşıma kapandığını ve ekiplerin yol açma çalışmalarına başladıklarına devam ettikleri kaydedildi. Yetkililer, bu yıl ilk defa köy yollarının ulaşıma kapandığını ve karla mücadele çalışmasına bugün itibari ile başlandığını açıkladılar.
Kar yağışından dolayı tüm köy yollarının ulaşıma kapandığını ancak başlatılan çalışmalar neticesinde halen 200 köy yolunun kapalı bulunduğunu kaydedilirken, köy yollarının ulaşıma açık tutulması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.
Önceki gün gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı kentte etkili oluyor. Şehir merkezinde kar kalınlığının 18 santimetreye ve yüksek kesimlerde 30 santimetreye ulaştığı bildirilirken hava sıcaklığının ise 0 derece olduğu kaydedildi. Cuma gününe kadar Muş’ta kar yağışının etkili olacağını belirten Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının arılıklarla devam edeceğini açıkladılar.
Aralıklarla yağan kar yağışı sebebiyle Muş-Bingöl, Muş-Erzurum, Muş Bitlis, Muş-Diyarbakır ve Muş-Ağrı karayollarının ulaşıma açık olduğunu belirten Karayolları 113. Şube Şefliği yetkilileri, yağıştan ötürü sürücülerin dikkatli seyretmeleri konusunda uyarılarda bulundular.
ELEKTRİK SORUNU
İl genelinde sadece Bulanık ilçesinin Yokuşbaşı Köyüne iki gündür elektrik verilemediği kaydedildi. Yokuşbaşı Köyündeki trafoda meydana gelen arızadan dolayı 2 gün süre ile elektrik verilemediğini belirten TEDAŞ Müdür Vekili Mahmut Anaş, elverişsiz hava şartlarından dolayı trafonun bir gün gecikmeli olarak faaliyete geçirildiğini söyledi.
Dün sabah Muş merkezde bulunan trafo çıkış kablo başlığında meydana gelen arızadan dolayı bir süre elektrik verilemedi. Yine önceki gün akşam saatlerde meydana gelen kesintilerin ise TEİAŞ kaynaklı olduğu bildirildi.
İl genelinde telefonlarda herhangi bir sıkıntının olmadığını kaydeden Türk Telekom İl Yöneticisi Nihat Kaya, elektrik arızalarından dolayı meydana gelebilecek kesintilerin olabileceğini ancak şu ana kadar intikal eden herhangi bir sorunun olmadığı bildirildi.
Muşun Sesi Gazetesi


