Skip to main content

Eldemir ailesinin dramı

Muş Haber Fotoğrafı

Kot taşlama fabrikasında çalışırken yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayan Ali Rıza Eldemir, vatani görevini yapamamanın üzüntü içerisinde olduğunu söylerken, eşi Bahar Eldemir ise çocuk sahibi olamadıklarını söyledi

Muş’un Bostankent köyünde yaşayan ve yaklaşık olarak 10 yıl önce arkadaşları ile birlikte İstanbul’da kot taşlama fabrikasında çalışan Aliriza Eldemir yakalandığı silikozis hastalığı nedeni ile askere gidemedi. Daha önce defalarca tedavi görmesine rağmen yeniden köyünde fenalaşarak eşi tarafından Muş Devlet Hastanesine getirilen Eldemir, en büyük hayalinin ise vatani görevini yerine getirmek olduğunu söyledi.

Muş Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Servisinde tedavi altına alınan Silikozis hastası Alirıza Eldemir’in doktoru Göğüs Hastalıkları Doktoru Uzman Doktor Şinasi Korkmaz ise Eldemir’in akciğerlerinde solunum yetmezliği olduğunu ifade etti.

Korkmaz, “1995 ile 2005 yılları arasında çalıştığı iş yerinden ayrılmış. O iş yerinde çalıştığı sürece püskürtmeli kotların temizlenmesi taş basınç altında verilmiş bu basınç silika adında bir madde içeriyor. Bu duruma göre buna üç teşhis konulmaktadır. Bu arkadaşımız da akut teşhisine uymaktadır. Hastamızın her iki akciğerinde solunum yetmezliği tespit edilmiştir. Hastamız şiddetli nefes darlığı, göğüs ağrısı ve ateş şikayeti ile bize başvurdu. Hastamızı yoğun bakıma aldık. Hastanın saturasyonları oksijen altında 90’lar civarındaydı. Normal oksijeni ise yüzde 80’lerdeydi. Hasta solunum yetmezliğindeydi ve prominik enfigrasyonu vardı. Zaten bu hastalığın radikal veya spefisik bir tedavisi yoktur. Akciğerlerindeki nefes darlığını gidermek için bronkotülatatür ilaç uyguladık. Ayrıca enfeksiyonu içinde antibiyotik tedavisi yaptık. Hastamız iki gün yoğun bakımda kaldıktan sonra solunum durumunun kismi olarak düzelmesi nedeni ile hastamızı servise aldık. Şuan hastamızın durumu orta ancak hastamız her an solunum yetmezliğinden rahatsızlanabilir yanı tedavisi devam etmektedir. Hastamız günlük idame işlerini yerine getirememektedir. Bu hastalığın tek tedavisi hastamızın durumu normale döndükten sonra İstanbul Süreyya Paşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevki yapılarak tedavi görmesidir” dedi.

“ÇOCUĞUMUZ OLMADI”
4 yıldır evli olduklarını fakat çocuk sahibi olamadıklarını kaydeden Alirıza Eldemir’in eşi Bahar Eldemir ise eşinin sürekli olarak rahatsız oluşana çok üzüldüğünü kaydetti.
Eşinin sağlıklı olmasını çok istediğini belirten Eldemir, herkes gibi eşinin de askerlik yapmasını ve çocuklarının olmasını çok istediğini ifade ederek şöyle konuştu: “Evleneli 4 yıl oldu. Eşim rahatsız olduğu için hiçbir iş yapamıyor. Sürekli olarak rahatsızdır. Devletten bize yardım edilmesini bekliyoruz. Başbakanımız bize yardım elini uzatsın. Eşim rahatsız olduğu için 4 yıldır evli olmamıza rağmen çocuk yapamadık. Defalarca doktora gitmemize rağmen bir sorun olmadığı ortaya çıktı. Herhalde eşimin rahatsız olduğundan dolayı çocuğumuz olmuyor. Doktorlarda bu konuda bize eşimin rahatsızlığı nedeni ile çocuğunuz olmuyordur dediler. Eşimin ailesinden ayrı yaşıyoruz. Maddi durumumuz iyi değil bende sürekli olarak eşimin yanında gidip geliyorum. Eşime maaş bağlanmasını istiyorum”.
“EN BÜYÜK HAYALİM ASKERLİK”

Kendisi gibi sigortasız çalışarak bu hastalığa yakalanan çok sayıda kişi olduğunu kaydeden Alirıza Eldemir Başbakan recep Tayip Erdoğan’dan kendilerine yardım edilmesini isteyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Başbakanımız bizim gibi sigortasız çalışan işçilerin malulen emekli olması için çalışma yapacaklarını söylemişti. Benim Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Sağlık Bakanımızdan isteğim bizlerin malulen emekli olabilmemiz için yardımcı olmalarıdır. Maddi durumumuz iyi olmadığı için tedavi olmakta sıkıntı çekiyorum. Devletin vermiş olduğu Yeşilkart sayesinde tedavi görüyorum fakat ailemi geçindirmek için gelir kaynağımızın olması lazım. Bunun içinde sigortasız çalıştığımızdan dolayı devletin bizleri malulen emekli yapmaları gereklidir.
Hastalığımdan dolayı yaşıtlarım gibi askerlik yapamadım. Bunun için çok üzülüyorum. Keşke bende diğer arkadaşlarım gibi hasta olmasaydım da vatani görevimi yerine getirebilseydim. En büyük hayalim buydu”. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri