Muş’ta yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte düğün hazırlıkları da hız kazandı. Gelin ve damat için alınan yünleri dere kenarlarında yıkayarak düğün için hazırlık yapan vatandaşlar, dere kenarlarında sıkça görülmeye başlandı.
Muşta yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar, hazırlıklarını aralıksız sürdürüyorlar. İl merkezi ve ilçelere bağlı köylerde dere kenarlarına yün yıkayarak hazırlık yapan kadınlara sıkça rastlanırken, guruplar halinde yün yıkayan kadınlar renkli görüntüler oluşturuyorlar.
Muşta kış mevsiminin uzun ve yağışlı geçtiğini ve bu sebeple kış mevsiminde düğünlerin yok denecek kadar az olduğunu söyleyen vatandaşlar, Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte düğün hazırlıkları da hız kazandı. Düğün yapmak için hazırlıklara başlayan vatandaşlar gelin ve damat için alınan yünleri dere kenarlarında yıkıyorlar. Bizim yöremizde gelin ve damat için düğün öncesinde yatak yorgan hazırlanır. Bunun içinde alınan yünler önce yıkanır. Bu sebeple düğün hazırlıkları için dere kenarlarında yün yıkayan vatandaşlara sıkça rastlamak mümkündür şeklinde konuştular.
Muş Manşet Gazetesi