Muşun Varto ilçesinde devriye görevi yapan zırhlı araçlara atılan roket bir eve isabet etti. Sekiz kişinin bulunduğu evin duvarını delen roket, mutfakta bulunan buzdolabına isabet etti. Buzdolabına sıkışan roket patlamadı. Sekiz kişinin hayatını evdeki buzdolabı kurtardı.
Alınan bilgilere göre, ilçede devriye görevi yapan polis zırhlı aracına bir grup PKKlı tarafından roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Polisin ateşle karşılık vermesi üzerine PKKlılar karanlıktan faydalanarak kaçtı. Devriye gezen zırhlı araca isabet etmeyen roket, bir eve isabet etti. Evde maddi hasar oluşurken, güvenlik güçleri kaçan PKKlıları yakalamak için operasyon başlattı.
Olayın detayları ise sabah saatlerinde daha iyi anlaşıldı. Atılan roket duvarı deldi ve evin mutfağında bulunan buzdolabına isabet etti. Buzdolabına sıkışan roket patlamadı. Evde bulunan 2 yetişkin ve 6 çocuk eve isabet eden roketten zarar görmedi. Saldırının ardından gece saatlerinde evin bulunduğu yere gelen Muş Emniyet Müdürlüğü Bomba ekibi buzdolabına sıkışan roketi çıkardı ve kontrollü bir şekilde imha etti.
Oğlu ve torunlarıyla birlikte 8 kişinin evde olduğunu belirten Hıyas Kapçın, can kaybının olmamasına sevindiklerini belirtti. Roketin kimler tarafından atıldığını bilmediklerini ancak roketin patlamadığını ifade ederek sabah saatlerinde emniyet yetkililerince patlatıldığını söyledi.
Öte yandan, merkeze bağlı Mercimekkale köyünde, PKKlılar, Muş-Erzurum karayolunda devriye görevi yapan askeri araca uzun namlulu silahlarla saldırdı ve askerin hemen karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. PKKlıların kaçması ile bölgede operasyonların devam ettiği ve İl genelinde güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı öğrenildi.
Muş Manşet Gazetesi