Depreme dayanıklı olmayan Varto Devlet Hastanesinin güçlendirilmesi veya yeni bina yapımı için gerekli çalışmaların kısa sürede yapılacağını ifade eden Bakan Akdağ, yapı işleri başkanına gerekli talimatları verdiğini söyledi.
Varto ilçesinde bir dizi incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, İlçe Devlet Hastanesini ziyaret etti. Varto Kaymakamı Mehmet Yıldız, Varto Devlet Hastanesi Başhekimi Aydın Toktamış ve kurum amirleri tarafından Vkarşılanan Bakan Akdağ hastanede bir dizi incelemelerde bulunarak Başhekimden bilgi aldı.
Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti İlimiz Milletvekilleri Medeni Yılmaz, Seracettin Karayağız ile birlikte Varto Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan Bakan Akdağ, depreme dayanıklı olmayan hastane binası ve lojmanı için gerekli talimatları verdiğini söyledi.
Güçlendirme ile sorunun çözülmesi halinde güçlendirme çalışmalarına başlayacaklarını, aksi takdirde hastane için yeni bir bina yapmak için gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydeden Bakan Akdağ burada basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada, Bu hastane binasında bir güçlendirme ihtiyacı ortaya çıkmış. Lojmanında da problem var. Maalesef geçmişte yapılan binaların böyle zaafları var. 1993 yılından yapılmış bu bina. Aslında uzun bir süre değil. Kesin konuşmuyorum ama güçlendirme için kullanılacak para, güçlendirme ile beraber burayı tam arzu ettiğimiz yeni model hastaneye dönüştürmek için harcanan para ile borcu harcını geçecek bir rakam çıkacaktır. Eğer öyle olursa burayı güçlendirip de yanına bir ek bina yapmak yerine müstakil bir bina da yapabiliriz. Yanımda yapı işleri daire başkanı var. Talimat verdim. Konuyu değerlendirecekler. Varto’daki bu hastane görevi devraldığımız zaman ile kıyaslanmayacak kadar iyi durumda ama yeni bir bina yapmayı da en kısa sürede yapmak için çalışmalarımız başlayacağız. Burada Vartolu vatandaşlarımızın huzurunda vazifelerini yapan tüm sağlık personelini tebrik ediyorum” diye konuştu.
Varto’da sağlık hizmetinin geçmişle kıyaslanamayacak kadar kaliteli bir şekilde sunulduğuna işaret eden Bakan Akdağ, “Hastane ve genel cerrah ameliyat yapabilecek durumda değildi. Laboratuar imkânları kısıtlıydı. Hastanecilik hizmetlerini tam anlamı ile yerine getiremiyordu. Şimdi tam bir hastane hizmeti verilebilmeye başlanmış. 112 hizmetini de buradan veriyoruz. Diyaliz hastalarımıza burada diyaliz hizmeti vermiyoruz ama taşımalı olarak onları Muş’a götürüyoruz. Aslında taşımalı olarak diyaliz hastalarının bir büyük merkeze gitmesi, genellikle onların tedavileri açısından daha uygun oluyor” şeklinde konuştu.
Muşun Sesi Gazetesi