Skip to main content

Vali, Varto’da incelemelerde bulundu

Muş Haber Fotoğrafı

Vali Vedat Büyükersoy, Varto ilçesinde IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde zarar gören kamu binaları ve okullarda incelemelerde bulundu.

Büyükersoy, ilçede çıkan olaylarda göstericilerce molotofkokteyli atılarak yanan ve kullanılamaz hale gelen okullar ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür Merkezi, Müftülük ve Kur’an kurslarında incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından açıklama yapan Büyükersoy, bu tür eylemlerin demokratik çözüm ve milli birlik sürecini arzu etmeyenleri sevindirdiğini söyledi.

Suçluları adalete teslim edeceklerini ve bu kişilerin cezalarını çekeceğini belirten Büyükersoy, böyle bir dönemde okulların yakılmasının, çocukların istikbalinin yakılmasının, insani olmayan bir davranış olduğunu ifade etti.

Büyükersoy, şöyle konuştu:

Hiçbir gerekçe insan hayatını ortadan kaldırmaya ve insana hizmet eden kurumları, işletmeleri, ortadan kaldırmaya sebep olamaz. Yakılan okulların, bir an önce onarılarak eğitim öğretime başlaması gerekiyor. Çünkü çocuklarımızın eğitimi çok önemli. Fakir olan il, ilçe ve köylerimizde gençlerimizin, çocuklarımızın istikbalde fakirlik zincirini kırması, daha müreffeh bir hayat yaşayabilmesi için iki faktör söz konusudur. Biri anne-babadan gelecek miras, diğeri ise eğitimdir. Birinci faktöre baktığımızda zaten bölgemizde genel olarak vatandaşımızın ekonomik durumu iyi değil. O halde tek bir imkan kalmaktadır. O da eğitimdir. Eğitim, çocuklarımızın sınıf atlaması ve ekonomik olarak daha müreffeh bir hayata ulaşması için tek yoldur ama maalesef okulları yakanlar bunu ya görmezden gelmekte ya da özellikle çocuklarımızın istikbaline kastetmeyi, onları bilgisiz, fakir ve fukara bırakmayı amaçlamaktadırlar.

Ziyaretlerde Vali Büyükersoy’a, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Varto Kaymakamı Tahir Şahin ve kurum amirleri de eşlik etti.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri