Tekel depolarında faaliyet yürüten ve Avrupa ülkelerine ihracata başlayan Varto Tekstil Sahibi Düzgün Baba, personel alırken cinsiyet ayırımı yapmadıklarını söyledi.
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın daveti üzerine Muş’a gelen ve kısa sürede ihracata başlayan Varto Tekstil adlı firmanın sahibi Düzgün Baba, basın mensuplarıyla bir araya geldi. İlde görev yapan yerel ve yaygın basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya gelen Düzgün Baba, firmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Avrupa’ya ihracat yaptıklarını ifade eden Düzgün Baba, Ortadoğu ve Kafkasları kapsamak istediklerini dile getirdi. Ortadoğu’da çok büyük pazarların olduğunu vurgulayan Baba; “Yaklaşık bin 500 vatandaşımız burada istihdam edilecek. Sadece Avrupa değil son 3 ayda Ortadoğu’daki çok sayıda ülkeyi ziyaret ettik. Kuzey Irak bizim için son derece büyük bir pazar. Ortadoğu’daki birçok ülkede ciddi pazarlar var. Konum itibariyle Ortadoğu’ya ve Kafkaslara yakınlığımızdan dolayı hedefimiz oraları da çok iyi bir şekilde kapsamak. Zaten Avrupa’yı fethetmiş durumdayız. Avrupa’dan asla vazgeçilmez çünkü oranın belirli bir çalışma sistemi var. Eğer dünyadaki en iyi markalar arasında girmek istiyorsak Avrupa’da asla vazgeçmeyiz” dedi.
Muş’ta güvenlik sorununun olmadığını hatırlatan Baba, kendisini arayan yatırımcılara da bu yönde bilgi verdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; “Benim üzerinde durduğum en önemli şey Muş’un güvenlik konusudur. Burada kesinlikle güvenlik sorunu yok. Burada yatırım olarak, kişisel olarak güvendesiniz. Geçmiş dönemlerde bu kadar güvenli değildi. 1992 yılında Malatya’da köyüme giderken defalarca arandığımı ve iç çamaşırıma kadar kontrol edildim. O gün buradan ayrıldım ve bir daha geri dönmedim. 2002 yılından bu yana ise bazı şeylerin değiştiğini fark ettim. İnsanların kaynaştığını, birbirlerini sevmeye başladığını görmeye başladım. Güvenlik sorunu tarihe karıştı. Diğer yatırımcı arkadaşlarımıza da buraya gelmelerini tavsiye ediyoruz. Bize bazen soruyorlar ve biz de en ufak bir sıkıntı olmadığını anlatıyoruz.”
Hedeflerinin binin üzerinde vatandaşı istihdam etmek olduğunu dile getiren Düzgün Baba şöyle konuştu; “Şu anda Muş’ta kayıtlı 12 bin işsiz var. İnsanlar artık ekonomik olarak kadın erkek ayrımı yapmadan herkesin çalışması gerektiğini kavramış. Buraya gelen arkadaşlar arasında kesinlikle cinsiyet ayrımı yapmıyoruz. İlimizdeki işsizlerin erkek nüfusunun çoğu batıda çalışıp tecrübe kazanmış. O insanları saf dışı ederseniz ekonomiyi baltalamış olursunuz. Biz gelip de çalışmak isteyen veya kurs görmek isteyen herkese kapımız açık. Biz ilk etapta nitelik arıyoruz. Hedefimiz her aileden bir kişi çalıştırmak. Aynı aileden birkaç kişi çalıştırmayız. Bu sayede geniş bir tabana yayılmış oluruz. Bugün bir aileden 5 kişi çalıştırırsak diğer 4 aileye haksızlık etmiş oluruz. Eğer 350 kişi çalışacaksa 350 aileye ekmek götürülmesini istiyoruz.”
Şark Telgraf Gazetesi