Skip to main content

Muşlu sporcular, 7. Gap oyunlarında

Muş Haber Fotoğrafı

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün 2012 yılı faaliyet programında yer alan ‘7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları’ Erzurum’da yapılıyor. Erzurum’un ev sahipliği yaptığı gap oyunlarına Muş’tan 75 kişilik sporcu kafilesi katılacak. Dün itibarı ile ilk etapta faaliyetlere katılacak olan sporcu kafilesi Muş’tan ayrıldı. Sporculara başarılar dileyen Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Muş’ta da bu tür etkinlikleri yapmak için çeşitli müracaatlarda bulunduklarını söyledi.

Kartal, yaptığı açıklamada, “Bu yıl 7. GAP oyunları şenlikleri 28 Haziran- 4 Temmuz tarihleri arasında Erzurum’da yapılacaktır. Bizde Muş kafilesi olarak 75 kişi katılacağız. Bu yarışmalara, atletizim, bedminton, güreş, basketbol, voleybol ve futbol olmak üzere işitme engellilerimiz ile birlikte 75 kişi katılacağız. İlk kafilemiz bugün işitme engelliler ve basketbol takımımız oraya gidecekler ve bir hafta boyunca orada ki yarışmalara katılacaklar diğer gruplarımızda peyderpey gidecekler. Biz inşallah ilimizi orada en iyi şekilde temsil edeceğiz. Toplam 25 ilin katılımı ile yapılan bir yarışma bu Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan bir yarışmadır. Bu organizasyonda işte Gaziantep’ten tutun Kars’a kadar birçok il katılıyor.” dedi.

“GAP ŞENLİKLERİNE 25 İL KATILACAK”

Türkiye’de küçük bir olimpiyat olarak değerlendirilen 7. GAP Yaz Spor Oyunları ve Yaz Spor Okulları’nın bugün Erzurum’da açılışı yapılacak. Bugün akşam saat 18.00’da Ilıca Yolu Üzeri’ndeki 3 Binlik Buz Hokeyi Salonu’nda yapılacak olan açılış töreniyle birlikte hem Yaz Spor Oyunları hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen Yaz Spor Okulları start alacak.

Bir hafta sürecek olan GAP Yaz Spor Oyunları’nda 2 binin üzerinde sporcu mücadele edecek. Atletizm, basketbol, voleybol, masa tenisi, güreş, badminton, judo, taekwondo, yüzme ve işitme engelliler futbol dallarında müsabalar yapılacak. Erzurum’un ev sahipliğini yaptığı Yaz Spor Oyunları’na Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Kars, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Van, Hakkari, Batman, Siirt, Şırnak, Muş, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Malatya, Adıyaman ve Mardin illeri katılacak.  

 Cihan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Yol-İş’ten Hükümete Zam Tepkisi

Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası, kamu işçilerine önerilen yüzde 16’lık zam teklifine karşı Muş’ta…

18 Yaşındaki Muşlu Lise Öğrencisinden Yerli SİHA Projesi

Muş Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Sedat Subaşı,…

Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi İnşaatında Kaza: ONER İnşaat’tan Açıklama

Muş’ta yapımı devam eden Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi’nin sundurma kısmında 14…

Eğitim Haberleri

18 Yaşındaki Muşlu Lise Öğrencisinden Yerli SİHA Projesi

Muş Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Sedat Subaşı,…

Muş, Okul Öncesi Eğitimde Türkiye’nin En Yoğun İli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) en güncel verilerine göre, Muş, okul öncesi eğitim kurumlarında…

Muş’ta Engellilere Yönelik “Bilgisayar Ağ Sistemleri ve Yönlendirme” Kursu Devam Ediyor

Muş Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği tarafından hayata geçirilen “Bilgisayar Ağ Sistemleri ve…

Kültür Sanat Haberleri

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

MUFSAD, Uluslararası Fotoğraf Yarışmalarından 125 Ödülle Döndü

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği (MUFSAD), son bir ay içerisinde katıldığı uluslararası fotoğraf…

Yedi Bölgeden Anadolu Esintileri Gençlik Konseri Coşkuyla Gerçekleşti

15-21 Mayıs Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri