Skip to main content
  • Ana Sayfa
  • Spor
  • Muş Okul Sporlarında Büyük Atılım: Vali Çakır’dan İlk 10 Hedefi

Muş Okul Sporlarında Büyük Atılım: Vali Çakır’dan İlk 10 Hedefi

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’ta 2023-2024 Okul Spor Faaliyetleri Değerlendirme ve 2024-2025 Sezonu Planlama Toplantısı yapıldı. “Hem Sporda Hem Okulda Başarı” mottosuyla Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Muş Valisi Avni Çakır başta olmak üzere beden eğitimi öğretmenleri ve ilgili yetkililer katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Çakır, Muş’un okul sporları sıralamasında geçen yıl 80. sırada yer aldığını, yapılan çalışmalarla bu yıl 39. sıraya yükseldiğini belirtti. Çakır, lisanslı sporcu sayısında Muş’un ülke birincisi olduğunu da vurguladı. 105 bin öğrenciye sahip olduklarını belirten Çakır, “Bu çocukların yeteneksiz olması mümkün değil, asıl yeteneksiz olan onları anlamakta yetersiz kalan bizleriz” dedi. Çocukları sporla buluşturmanın ve onlara idealler sunmanın önemine değinen Çakır, hedeflerinin bu başarıyı daha da yukarılara taşımak olduğunu ifade etti.

Vali Çakır, beden eğitimi öğretmenlerine de seslenerek, çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlamaları gerektiğini vurguladı. Beden eğitimi öğretmenlerinin çocuklara spor sevgisi kazandırmak ve onları sosyal anlamda aktif bireyler haline getirmek gibi önemli bir sorumluluğa sahip olduklarını belirten Çakır, bazı öğretmenlerin mesai doldurma çabasında olduklarını söyleyerek bu duruma dikkat çekti. “Biz öyle olmayacağız” diyen Çakır, çocukların sporla daha fazla vakit geçirmesi gerektiğini vurguladı.

Çakır, konuşmasında Muş’un spor altyapısına yapılan yatırımları da hatırlattı ve spor salonları, sentetik sahalar gibi tesislerin her ilçede mevcut olduğunu söyledi. Kış şartlarında çocukların spor salonlarını daha aktif kullanmaları gerektiğini belirten Çakır, beden eğitimi öğretmenlerinin bu süreci iyi değerlendirmesi gerektiğini dile getirdi.

Toplantıda ayrıca, Muş’un spor anlamında ilk 10’a girmesinin hedeflendiği belirtildi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir ise okul sporlarının önemine dikkat çekerek, lisanslı sporcu sayısında büyük artışlar kaydedildiğini ve Muş’un spor faaliyetlerinde öncü iller arasında yer aldığını Son yıllarda ilimize yapılan spor yatırımları ile Muş genelinde lisanslı sporcu sayımızı arttırdık” diyen Taşdemir şöyle konuştu, “İlimizden başarılı sporcular yetiştirmek içinde her türlü imkanı seferber etmiş durumdayız. Gençlik ve Spor Bakanlığımızca başta Muş ilimiz olmak üzere 5 tane ilçemize ve 17 beldemizde spor salonları ve tesisler yapıldı. İlimizde şu an spor ve sporcu için gerekli olan tüm imkanları çok büyük ölçüde tamamladık. Yapılan bu yatırımları daha ileriye taşımak zorundayız.
Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç ise, beden eğitimi öğretmenlerine çok büyük görev düştüğünü belirterek, “Bugün bir kez daha göreceğiz Türkiye genelinde en fazla lisanslı öğrenciyi kazandırma anlamında en çok lisanslı öğrenciyi geliştiren il olarak yer aldığımızı mutlulukla izleyeceğiz. Spor, çocuklarımızın bedenen, ruhen ve karakter anlamında çok iyi yetiştirilmelerini ve daha iyi yerlere gelmelerini sağlamakta çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu anlamda çocuklarımız geri kalmasın. Yeteneklerini ortaya çıkarmada okul sporları büyük önem arz etmektedir.  Fırat Demir

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Muş’ta Çiftçi Satamadığı Karpuz Tarlasını Halka Açtı

Muş merkeze bağlı Sungu beldesi ile Çukurbağ köyü arasında yaklaşık 20-25 dönümlük araziyi…

Muş’ta 102 Kişilik Geçici İstihdam İçin Kura Çekimi Yapıldı

Muş Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Muş Çalışma ve İş Kurumu…

Eğitim Haberleri

YKS tercih dönemi başladı

ÖSYM, tercih döneminin başlamasıyla birlikte resmi tercih kılavuzunu ve tercih ekranını erişime açtı.…

2025 YKS Sonuçları Açıklandı

Başkanı Ersoy sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Kıymetli adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları…

Muş Alparslan Üniversitesi’nden Bombus Arısı Hamlesi

Muş Alparslan Üniversitesi, tarımsal üretimde verimliliği artırmak ve çevre dostu yöntemleri yaygınlaştırmak amacıyla…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri