Skip to main content

Hasta sayısı arttı

Muş Haber Fotoğrafı

Hava sıcaklığının artması çocuk hasta sayısının da artmasına neden olduğunu belirten Arap, sıcaklığının 40 dereceye kadar yükselmesi özellikle çocuklarda hastalık oranın artmasına neden olduğunu açıkladı

Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammet Arap, hasta sayısının son günlerde arttığını söyledi. Olağanüstü bir artışın söz konusu olmadığını kaydede Arap, acil serviste geçen yılın aynı ayına göre 2 binden fazla çocuk muayene edildiği söyledi.

ÇOCUKLAR SICAKLARDAN ETKİLENİYORLAR
Yaz aylarında hava sıcaklığında görülen artış nedeni ile vaka sayısında geçen yıla göre yükselme olduğunu söyleyen Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammet Arap, hava sıcaklığı nedeni ile sağlık çalışanları olarak böyle bir yükselişi beklediklerini dile getirdi.

Sıkıntılı bir sezon içerisinde olduklarını ifade eden Hastane Başhekimi Dr. Muhammet Arap, havaların aşırı sıcak olması nedeni ile Muş dahil olmak üzere ülke genelinde sıkıntı yaşandığını söyledi.
Sıcaklığın beklenin üzerinde olması nedeni ile özellikle çocukların ciddi oranda sıcaklıklardan etkilendiğini ifade eden Başhekim Arap, hava sıcaklıklarının birçok hastalığa davetiye çıkardığını vurguladı.

ACİL SERVİS DOLDU TAŞTI
Alt ve Üst Solunum yolu enfeksiyonları ve ishal vakalarında artış olması nedeni ile Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil servisi çocuk hastalarla doldu.
Özellikle gece rahatsızlanan çocuklar aileleri tarafından Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil servisine getirilirken, acil servis mesai saatleri içerisinde de aynı yoğunlukta hizmet veriyor.

EBEVEYNLER ÖRNEK OLSUN
Çocuk hekimleri olarak yapılan değerlendirmede sıcaklığın çocuklar üzerinde ciddi risk oluşturduğunu ifade eden Arap, “çocuk hekimleri olarak yapmış olduğumuz değerlendirme sonucunda sıcaklıkların çocuklar üzerinde ciddi boyutlarda risk oluşturduğu sonucuna vardık. Aşır sıcaklar beraber çocukların tüketmiş olduğu birçok gıda da sıkıntı oluşturabiliyor. Bu konuda biz ebeveyn olarak çocuklarımıza örnek olacak şekilde el ve gıda hijyenine çok dikkat etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

İshal vakalarında da ciddi boyutta artış olduğunu söyleyen Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammet Arap, hastalığın belirtilerin ise yüksek ateş, iştahsızlık, huzursuzluk, sıvı ve aşırı kilo kaybı olduğunu dile getirdi. Ailelere yönelik uyarılarda bulunan Başhekim Arap, ilk olarak gıda ve el hijyenine dikkat edilmesi ve çocuklara bol miktarda sıvı tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

Öte yandan sıcaklar nedeni ile çocukların suyu kirli olan akarsu ve nehirlere girmesinin de çok tehlikeli olduğunu ifade eden Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammet Arap, ailelerin bu konuda da çocuklara engel olmalarını istedi. Başhekim Arap, kirli sulara girmenin enfeksiyon hastalıkları acısından çok tehlikeli olduğunu belirterek, yaz aylarında enfeksiyon hastalığına yakalanmamak için hijyen konusuna dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Yol-İş’ten Hükümete Zam Tepkisi

Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası, kamu işçilerine önerilen yüzde 16’lık zam teklifine karşı Muş’ta…

18 Yaşındaki Muşlu Lise Öğrencisinden Yerli SİHA Projesi

Muş Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Sedat Subaşı,…

Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi İnşaatında Kaza: ONER İnşaat’tan Açıklama

Muş’ta yapımı devam eden Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi’nin sundurma kısmında 14…

Eğitim Haberleri

18 Yaşındaki Muşlu Lise Öğrencisinden Yerli SİHA Projesi

Muş Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Sedat Subaşı,…

Muş, Okul Öncesi Eğitimde Türkiye’nin En Yoğun İli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) en güncel verilerine göre, Muş, okul öncesi eğitim kurumlarında…

Muş’ta Engellilere Yönelik “Bilgisayar Ağ Sistemleri ve Yönlendirme” Kursu Devam Ediyor

Muş Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği tarafından hayata geçirilen “Bilgisayar Ağ Sistemleri ve…

Kültür Sanat Haberleri

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

MUFSAD, Uluslararası Fotoğraf Yarışmalarından 125 Ödülle Döndü

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği (MUFSAD), son bir ay içerisinde katıldığı uluslararası fotoğraf…

Yedi Bölgeden Anadolu Esintileri Gençlik Konseri Coşkuyla Gerçekleşti

15-21 Mayıs Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri