Skip to main content

Tarım aletleri yurtdışına ihraç ediliyor

Muş Haber Fotoğrafı

Malazgirtli iş adamı Aziz Halifeoğlu, 2010 yılında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) verdiği hibe desteğiyle tarım aletleri üretmeye başladı. Daha sonra Zirai makine üretiminde rekabetçiliğin arttırılması ve teknolojik kapasitenin güçlendirilmesi projesi de DAKA tarafından onaylanan Halifeoğlu, Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesinde üretim yaparak 10-12 olan personel sayısını da 22ye çıkarttı.

Son projesiyle DAKAdan yüzde 50 hibe alan Halifeoğlu, bu proje ile tarım aletlerinin kalitesinin de yüzde 100 arttığını ve vatandaşlara istihdam sağladıklarını söyledi. Halifeoğlu, Bu aletleri getirip kurup, ardından eğitimini aldık. Üretimimizin kalitesini böylelikle yüzde 100e çıkarttık. İmalatlarımız devam ediyor. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına teşekkür ederiz. Bizleri destekleyip bölge insanına da katkıda bulunmamıza vesile oluyorlar. DAKA olmasaydı bu seviyeye gelemezdik. İnşallah bundan sonra daha iyi seviyelere gelip, halkımıza daha iyi hizmetler sunabiliriz. Burada üretilen tarım aletleri İran, Irak, Gürcistan, Nahçıvan gibi çevre ülkelere de gelen siparişler üzerine gönderiliyor. Zirai tarım aletleri arasında; ot toplama tırmığı, tek hareketli bıçak, tohum serpme makinesi gibi birçok zirai tarım aletleri üretiliyor diye konuştu.

DAKA yetkilisi Nurettin Polat ise, Malazgirtte 3 işletmeye yüzde 50 hibe şeklinde makine ekipman desteği verdiklerini belirterek, 3 işletmemiz makinelerini kurdu ve hem istihdama katkı sağlıyorlar hem de işletme kapasitesini yüzde 100 artırdılar şeklinde konuştu.

İşletmede çalışan gençler ise, batıya göç etmediklerini ve kendi ilçelerinde çalışma imkanı bulduklarını dile getirdi. Gençler, Makinenin operatörlüğünü yapıyoruz. Bunun eğitimini bir ay boyunca aldık. Eğitimi aldıktan sonra makinenin bütün özelliklerine hakim olup olası bir hata durumunda müdahale edip üretimi kontrol edebiliyoruz. Amaç kaliteyi artırmaktı. Bizler içinde kendi memleketimizde çalışmak daha iyi oluyor. Batıya gitmemize gerek kalmıyor ifadelerini kullandılar.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri