Skip to main content

Malazgirt ziraat odası’na yeni hizmet binası

Muş Haber Fotoğrafı

Yıllardır Malazgirtte Ziraat Odası Başkanlığını yürüten Tahsin Kılıç, hazırladığı proje ile 12 Eylül Caddesi üzerinde yeni bir bina satın alarak ilçe halkına olan vefa borcunu ödediğini belirtti.

Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, bölge insanına önem veren ve yardımlarını esirgemeyen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktara çok teşekkür ettiğini ifade etti. Başkan Kılıç, Biz Malazgirt Ziraat Odası olarak uzun yıllardır bir mücadele veriyoruz. 2001 yılında kurduğumuz odanın başkanı olarak çiftçilerimize hizmet ediyoruz. Odamızın hiçbir şeyi yoktu, ilk açtığımız dönemlerde. Her şeyini sıfırdan dişimiz ve tırnağımızla yaptık. Allah’a hamd olsun şimdi kendi binamızda hizmet verecek duruma geldik. İlçe halkımız ve çiftçilerimize vefa borcumuz olarak bir hizmet binası aldık. Bu yaptığımız hizmet tarihe geçecek bir hizmettir. Aldığımız binamızın alt katında çiftçilerimize hizmet için dizayn ettik. İkinci katımız idare yönetim yeri olacak. En üst katımızda da 450 kişilik bir konferans ve toplantı salonu yapacağız. En üst katımızın da ihalesi bitti. İnşallah önümüzdeki yıl her şeyi bitmiş bir halde Malazgirt çiftçisiyle birlikte açılışını yapacağız dedi.

Geçici olarak yeni yerlerine taşındıklarını ifade eden Başkan Kılıç, şimdilik en alt katımızda çiftçilerimize hizmet vermeye başladık. İnşallah önümüzdeki yıl tam teşekküllü bir şekilde hizmet vermeye başlayacağız. Bilindiği üzere ilçemizdeki çiftçilerimiz zor şartlar altında görev yapıyor. Bizim oda olarak pancar üretimi yapan çiftçi kardeşlerimize uygulanan kotanın sona ermesi için tüm girişimlerimizi yapacağız. Şimdi tek hedefin pancar çiftçilerimize uygulan kotanın sona ermesi olacaktır. Bilindiği üzere ilçemizde yoğun olarak tarım ve hayvancılık yapılmaktadır.dedi.

Avrupa Birliği projelerine daha yoğunluk verin

Avrupa Birliği projelerine yoğunluk verilmesini isteyen Kılıç, çiftçilerimize özellikle Avrupa Birliği projelerine yoğunluk vermesini istiyorum. Bu projelerden her kesin faydalanmasını istiyoruz. Tarım ve hayvancılık alanında herkesin modern projeler hazırlamasını istiyoruz. Çünkü bu projelere gelen paraların hepsi hibedir. Bu hibeleri art niyetle değil de gerçek niyetle kullanıp ülkemize ve ilçemize hizmet edelim. Bu hibe desteklerini kaçırmayalım, başvuralım. Ayrıca yeni yerimizde çiftçilerimiz için proje danışma ofisi de kuracağız. bu kuracağımız proje birimizde tüm çiftçilerimize proje hazırlama konusunda yardımcı olacağız dedi.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri