Skip to main content

Öğrencilerin yol çilesi

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’un Korkut ilçesine bağlı Pınarüstü köyünde yolu olmadığı için araziyi kullanan öğrenciler, çamura bata çıka okula gidiyor.

Korkut ilçesine bağlı Pınarüstü köyündeki ilkokulun çevresindeki araziler, özel mülk olduğu için okula yol yapılamıyor. İlkbahar ve sonbahar mevsiminde araziler çamurlu olduğundan dolayı araziyi yol olarak kullanan öğrenciler, adeta çamur banyosu yaptıktan sonra okula ulaşabiliyor. Yaşları 7 ila 14 arasında değişen öğrenciler, çamurlu ayaklarıyla okulun içerisine girmeyip, çevrede bulunan kirli su birikintilerinde ayakkabılarını temizledikten sonra derse giriyorlar.

Pınarüstü Köyü Muhtarı Kenan Elitaş, çocukların çamurda düşe kalka okula gelip gittiklerini belirterek, bu durumdan dolayı bazı çocukların okula gitmediğini, bazılarının ise aileleri tarafından okula gönderilmediğini kaydetti. Elitaş, defalarca bu konuyu dile getirdiğini belirterek şöyle konuştu: Hiç kimse bu sıkıntımızın giderilmesi için bize yardımcı olmadı. Gelecekte bu çocuklardan medeniyet bekliyorsak, bizim bunlara medenice bir yaşam sunmamız gerekiyor. Bu çocukların çamurda düşe kalka okula gelmeleri ne kadar medeni bir yaşam tarzıdır? Köy muhtarı olarak bu durumdan utanç duyuyorum. Okulun durumunu anlatmak için Cumhurbaşkanımıza mektup yazdım.

Okul Aile Birliği Başkanı Aydın Yorga ise, okul yolunun olmadığını belirterek, Bu kamu düzeninden hiçbir şey anlayamadık. Yani burada bir okul var ama yolu yok. Biz valilik ve kaymakamlıktan bu sorunun çözülmesini istiyoruz diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, okulun etrafındaki arazilerin özel mülk olduğunu belirterek, yapılan girişimlerin sonuçsuz kaldığını ve mülk sahiplerinin arazilerini satmak istemediklerini söyledi. Yetkililer, sorunun çözümü için köy ihtiyar heyeti ile görüşmelerinin devam ettiğini vurgulayarak, uzlaşı olması halinde sıkıntının çözüleceğini vurguladı.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri