Skip to main content

Köy okulu öğrencilerine yardım

Muş Haber Fotoğrafı

Yarına Umut Ol Projesi Muş İl Temsilcisi Hamdullah Kardaş, Hasköy ilçesine bağlı Umurca Köyü İlkokulunu ziyaret etti. Okulda öğrencilerle bir araya gelen Kardaş, kırtasiye ve kitap malzemesi dağıttı.

Bu yıl yaklaşık 5 bin öğrenciye kırtasiye ve çeşitli yardımlar yaptıklarını belirten Yarına Umut Ol Projesi Muş İl Temsilcisi Hamdullah Kardaş, özellikle köy okullarını seçtiklerini söyledi. Umurca Köyü ilkokulunda yaklaşık 100 öğrencinin eğitim gördüğünü ve bunlar için kırtasiye ve kitap getirdiklerini ifade eden Kardaş, Yaklaşık olarak 5 bin öğrenciye ulaştık. Bugün de Muşun Hasköy ilçesine bağlı Umurca Köyü İlkokulundayız. Buradaki öğrenci sayısı da yaklaşık olarak 100 civarında. Biz bu çocuklarımıza boyama kitabı, roman, defter, kalem ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladık. Anaokulunda bulunan çocuklarımıza ise oyuncaklar aldık ve bu tür faaliyetlerimiz devam edecek. Yeni bir projemiz daha var 80 günde devri kitap bu çocuklarımızın okuduğu kitapları 80 günde bir diğer okullarda ki çocuklarla değiştireceğiz. Bu şekilde projelerimiz devam edecek dedi.

Gönüllü olarak çocuklara ulaşmaya gayret ettiklerini kaydeden Kardaş, Bu çocuklarımız bizim geleceğimiz, biz devlet adına bu çocukları okutabildiğimiz kadar, ellerinden tutabildiğimiz kadar tutmalıyız. Tarihimiz, geçmişimiz, kültürümüz, her şeyimiz bu çocuklara emanet olacak ifadelerini kullandı.

Tek amaçlarının eğitime katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Kardaş, Biz bunların eğitimine katkıda bulunacağız. Eğitimine katkıda bulunmadığımız her çocuğun vebali bizim boynumuzadır. Bu hassasiyetle hareket ediyoruz, inşallah daha güzel işler yapacağız. Burada görev yapan öğretmen arkadaşlara ve hizmetli personellere teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.

 

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Muş’ta Çiftçi Satamadığı Karpuz Tarlasını Halka Açtı

Muş merkeze bağlı Sungu beldesi ile Çukurbağ köyü arasında yaklaşık 20-25 dönümlük araziyi…

Muş’ta 102 Kişilik Geçici İstihdam İçin Kura Çekimi Yapıldı

Muş Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Muş Çalışma ve İş Kurumu…

Eğitim Haberleri

YKS tercih dönemi başladı

ÖSYM, tercih döneminin başlamasıyla birlikte resmi tercih kılavuzunu ve tercih ekranını erişime açtı.…

2025 YKS Sonuçları Açıklandı

Başkanı Ersoy sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Kıymetli adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları…

Muş Alparslan Üniversitesi’nden Bombus Arısı Hamlesi

Muş Alparslan Üniversitesi, tarımsal üretimde verimliliği artırmak ve çevre dostu yöntemleri yaygınlaştırmak amacıyla…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri