Merkezi İstanbul’da bulunan (Ağ-17) adlı Yardım Gönüllüleri tarafından Hasköy Kadir Rezan Has Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerine giyecek ve kırtasiye yardımında bulunuldu. Doğu ve Güney Doğunun bir çok yerinde eğitime olan desteklerini devam ettiren Ağ-17 (Yardım Gönüllüleri Derneği) MUDOSK iş birlikteliğiyle Hasköy Kadir Rezan Has Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda eğitim gören 120 kız öğrenciye giyim, kırtasiye, kitaplık ve eğitim sidileri desteğinde bulunuldu.
Kısa adı Ağ-17 olan Yardım Gönüllüleri Derneğinin Şanlıurfa, Mardin, Sivas, İzmir ve Van da olmak üzere öğrencilere destekte bulunan hayırseverler Muşta ise yatılı kız öğrencilerinin bi takım ihtiyaçlarını karşıladılar.
Yatılı kız öğrencilerine destekte bulunan Ağ-17 Derneğinin öğrencilerle malzeme yardımı dağıtımı esnasında İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Şube Müdürü Veysi Altun, Mudosk Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlayan, Mudosk Genel Sekreteri Abit Oruç ve Mudosk Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Yazıcıoğlu’da yer adlı.
Öğrencilerle bir araya gelen Ağ-17 Yardım Gönüllüleri Derneği kurucuları ve Mudosk yönetim kurulu öğrencileri tek tek giydirdiler. Yardım Gönüllüleri Dernek Kurucularından Meliha Çelik Bilek, gönüllü olarak deste bulunan hayırseverlerin aracıları olarak eğitime destek çıktıklarını ifade etti. Çelik Bilek, eğitim için herkesin destekte bulunmasını ve geleceğin yeni nesili olan öğrenciler için bir adım atmalarını söyledi.
Ağ-17(Yardım Gönüllüleri Derneği) kurucularından Meliha Çelik Bilek, biraz bakış açısıyla bu öğrencilerin okumasını istediklerini ifade etti. Çelik Bilek, “özellikle eğitime destek verilmesini istiyoruz. Eğitim için destekte bulunulması konusunda özellikle kız çocuklarımızın bir yere gelmesini istiyoruz. Dünya artık elimizin altında çünkü Internet aracılığıyla ve teknolojinin nimetlerinden faydalanarak bu tür destekler daha kolay hale gelmiştir. Bizde bunun için gerçekten güzel bir çalışma içerisindeyiz. Her zaman her yerde eğitimle gelişen ülkemiz için geleceğimiz olan öğrencilerimize bir adım daha atacağız” dedi.
Muş Dağcılık, Doğa Sporları ve Kurtarma Kulübü (Mudosk) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlayan, Ağ-17 Derneği kuruyucularına teşekkür ederek, öğrencilerin bu ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük onur duyduklarını söyledi. Çağlayan, “biz kendi ilimizde çaba içerisinde olduğumuz çalışmalarımızla bir nebze dahi olsa öğrencilerimize destek vermeye çalışıyoruz. Mudosk olarak ilimiz öğrencilerine destek veren Ağ-17 Yardım Gönüllüleri Derneği ile birlikte öğrencilerimizin sevincini paylaştık. Bu tür desteklerin devam etmesini istiyoruz” dedi.
Muş Hasköy Kadir Rezan Has Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda kız öğrencilere destek verilmesinde memnun olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, kız öğrencilerinin okullulaştırılmasında büyük bir yere geldiklerini söyledi. Bayraktar, “Hasköy ilçemizde bir tane Yibo muz var ve buda yeterlidir. Bu okulumuzun bir kısmı Kadir Has Vakfı tarafından bir kısmı ise Valiliğimizce yapıldı. Burada yapılan desteğe şahit olarak bu noktada da ben çok duygulandım. Böyle bir yardım ve tablonun görünmesi çok güzel bir olaydır. Kız çocuklarımız geleceğimizin öğretmenleri, doktorları ve iş verenleri olarak nitelendirmemiz gerekiyor. Bu konuda da çok ümitliyiz. Bundan sonraki dönemde de okumayan kız çocuklarımızı okullaştırarak erkek öğrenciler gibi okuma konusunda büyük bir mesafe kaydetmiş olacağız. Bu okulumuza yardımda bulunan hayırsever derneğimize teşekkür ediyoruz” dedi
Muş Ovası Gazetesi


