9 günlük bebek Erzurum’a sevk edildi. Solunum yetmezliği çeken 9 günlük bebek için hastane çalışanları seferber oldu. Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi altında tutulan ve henüz ismi konulmayan 9 günlük bebek uzun süren uğraşların ardından başka bir ile sevk edildi.
Hayatta kalma mücadelesi veren 9 günlük bebek, hava ambulansıyla sevkinin tehlikeli olacağı düşüncesiyle kara ambulansıyla Erzurum Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Hastanesi’ne sevk edildi.
BULANIK’TAN MUŞ’A GETRİLDİ
Bulanık Devlet Hastanesi’nde dünyaya gelen Rahime ve Yasin Gölgetekin çiftinin çocukları solunum yetmezliği nedeniyle Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi.
Daha sonra Muş’a getirilen bebeğin çekilen akciğer grafisinde bal peteği şeklinde bir görünüm olduğu tespit edildi. Yeni doğan ünitesinde tedavi altına alınan bebeğin, sağlık durumunda iyileşme meydana gelmediği için çevre illerdeki üniversite hastanelerinde yer aranmaya başlandı.
MUŞ’TAN ERZURUMA GÖNDERİLDİ
Yaklaşık 4 saat süren aramanın ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Hastanesi’nde yer bulundu. Çocuğun sağlık durumuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aylin Bahçeci Aydemir, hastanın sağlığının düzelmesi tüm çalışanların seferber olduğunu söyledi. Hastanın Muş’a geldiğinde yoğun tıkaçlar olduğunu ifade eden Uzman Dr. Aylin Bahçeci Aydemir; “Bebeğimiz Bulanık Devlet Hastanesi’nden durumu kötü olarak bildirilerek gönderildi. Biz de solunum cihazı olduğu için hastayı kabul ettik. Hasta geldiğimiz zaman solunum sıkıntısı ve biz de hastayı solunum cihazına bağladık. Oldukça yoğun tıkaçları olduğu için tıkaçlarını temizledik. Hastanın akciğer grafiğinde bal peteği görünümünde bir görünüm vardı ve bu da bebekler için oldukça riskli. İlerleyen zamanda bal peteği görünümlerinde bir patlama oldu ve hafif bir hava kaçağı oldu. Hastanın genel durumu kötü olduğu ve ambulansla sevki kaldıramayacağı için biz hastanın stabilizasyonunu sağladıktan sonra ambulans sevkine karar verdik. Hastamızın 3. basamak yani bir üniversite hastanesinde takibi uygun olduğu için biz sevkini yaptık ve hastamızı Erzurum Nene Hatun Hastanesi’ne sevk ettik” dedi.
Henüz adı bile konulmayan 9 günlük bebeğin babası Yasin Gölgetekin, “Eşim doğum yaptıktan sonra çocuğumun sağlık durumunun kötü olmasından dolayı Bulanık’tan Muş’a sevk edildik. Buraya gelir gelmez çocuğumu hemen kuvöze koydular. Çocuğum sağlık durumunda düzelme olmayınca çevre illerdeki üniversite hastanelerinde yer aradılar. Uzun süren arayışların ardından Erzurum’da yer bulundu. Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çocuğumla çok ilgilendiler. Hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Muş`un Sesi Gazetesi