Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Feyat Asya, yaşlılara gerekli değerin verilmesine dikkat çekerek, yaşlı ve büyüklerin tecrübeleri ile iyi bir gelecek kurulabileceğine vurgu yaptı
Belediye Başkanı Feyat Asya, 18-24 Mart tarihleri arasından kutlanan Dünya Yaşlılar Günü ve Yaşlılar Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Asya yayımladığı mesajında, yaşlılığın kaçınılmaz bir gerçek olduğunu ve herkesin bu dönemde saygı ve itibar görme arzusunda olduğunu belirterek, herkesin yaşlılarına ve büyüklerine sahip çıkması gerektiğini ifade etti.
Yaşlıları yük olmanın aksine yol gösterici olarak gören bir kültüre sahip olduklarını kaydeden Başkan Asya, her zaman yaşlıların yanında olduklarını belirterek, Manevi değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan büyüklerimiz sosyal hayatımızın temel taşlarıdır. Dolayısıyla hayatın her alanında büyüklerimize gereken değeri vermeliyiz. Toplumumuzun geleneğinde bu vardır. Bizler de yaşlı vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz dedi.
Büyüklere hizmeti ibadet kabul eden bir medeniyetin temsilcileri olduklarını belirten Başkan Asya, Tecrübelerinden, birikimlerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet; toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır. Bizler, ancak, yaşlılarımızın ve büyüklerimizin tecrübeleri ışığında geleceğimizi kurabiliriz. Toplumsal ve insani duyarlılık, yardımlaşma ve dayanışma duygularıyla yaşlılarımıza sahip çıkmak, sorunlarına çözüm üretmek, toplumumuzun birbirine kenetlenmesini sağlamak bizleri millet olarak gelecekte daha da güçlü kılacaktır. Gençlik yıllarını bizlere daha iyi bir gelecek sağlamak için geçiren tüm büyüklerimin Yaşlılar Haftasını kutlar, kendilerine sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum diye konuştu.
Muş Manşet Gazetesi


