Skip to main content

Yapı malzemelerine standart uyarısı

Muş Haber Fotoğrafı

İnşaat mühendisliği işlerini içeren tüm yapı işlerinde kalıcı olarak kullanılmak üzere üretilen yapı malzemelerine CE ve G Standart uygulaması başladı. AB uyum mevzuatı kapsamında Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından 2007’de yürürlüğe giren “Yapı Malzemeleri Yönetmeliği” gereğince, 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren şantiyelerde kullanılan yapı malzemelerinde CE ve G İşareti olma zorunluluğu aranacak.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şihmus Sinecem yaptığı açıklamada İnşaat sektöründe faaliyet gösteren üyeleri değişiklik hakkında bilgilendirdi.

Sinecem yaptığı açıklamada, “AB uyum mevzuatı kapsamında Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan “Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (89/106/EEC)” 01.01.2007’de yürürlüğe girmişti. Bu yönetmelik kapsamında, inşaat mühendisliği işlerini içeren tüm yapı işlerinde kalıcı olarak kullanılmak üzere üretilen bütün malzemeler “Yapı Malzemeleri Yönetmeliği” kapsamında değerlendirilmektedir” dedi.

MTSO Başkanı Şihmus Sinecem, “CE” kapsamı dışındaki ürünlerin piyasaya arz koşulları ile “CE” işareti taşısın taşımasın tüm ürünlerin yapıda kullanım koşullarının (G Yönetmeliği) ile belirlendiğini hatırlatarak, “Yönetmelik gereği 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren şantiyelerde kullanılan yapı malzemelerinde CE ve G İşareti olma zorunluluğu aranacak. İlgili kurumlar tarafından da denetimler yapılacak. Ülkemizdeki Yapı Malzemeleri üreticileri bu yönetmelik hükümlerine uyacaktır. Ancak yine de üyelerimizin bu konuya dikkat etmeleri gerekiyor.” dedi.

Sinecem açıklamasında; “ilgili yönetmelik gereği, şantiye mahalline getirilen malzemelerin; İlgili standardına uygun olarak işaretlenmiş ve beyan edilen, kullanım amacına göre performans değerleri yeterli olan malzemeler olması gerekiyor” dedi.

Sinecem, Şantiyelerde bulundurulan malzemelerin standardının Müteahhit Teknik Sorumlusu ile Yapı Kontrol birimi sorumlusu tarafından kontrol formuyla imza altına alınacağını, uygun olmayan malzemelerin de tutanakla Bayındırlık ve İskan İl müdürlüklerine bildirileceğini sözlerine ekledi. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

En Düşük Emekli Maaşı 16 Bin 880 TL’ye Yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Haziran 2025 enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur…

Muş’ta Yol-İş’ten Hükümete Zam Tepkisi

Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası, kamu işçilerine önerilen yüzde 16’lık zam teklifine karşı Muş’ta…

18 Yaşındaki Muşlu Lise Öğrencisinden Yerli SİHA Projesi

Muş Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Sedat Subaşı,…

Eğitim Haberleri

18 Yaşındaki Muşlu Lise Öğrencisinden Yerli SİHA Projesi

Muş Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Sedat Subaşı,…

Muş, Okul Öncesi Eğitimde Türkiye’nin En Yoğun İli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) en güncel verilerine göre, Muş, okul öncesi eğitim kurumlarında…

Muş’ta Engellilere Yönelik “Bilgisayar Ağ Sistemleri ve Yönlendirme” Kursu Devam Ediyor

Muş Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği tarafından hayata geçirilen “Bilgisayar Ağ Sistemleri ve…

Kültür Sanat Haberleri

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

MUFSAD, Uluslararası Fotoğraf Yarışmalarından 125 Ödülle Döndü

Muş Fotoğraf ve Sanat Derneği (MUFSAD), son bir ay içerisinde katıldığı uluslararası fotoğraf…

Yedi Bölgeden Anadolu Esintileri Gençlik Konseri Coşkuyla Gerçekleşti

15-21 Mayıs Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri