Skip to main content

Valilere iş dünyasına çok sahip çıkın uyarısı

Muş Haber Fotoğrafı

81 ilin valisiyle öğle yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, illerin liderleri, öncüleri olan valilerin, aynı zamanda görevli oldukları ilin orkestra şefleri olduklarını kaydetti ve “Bulunduğunuz illerde güzel bir iklim oluşturabilirseniz, orada çok büyük sinerjiler de ortaya çıkar” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen geleneksel “Valiler Buluşması” için Ankara’da bulunan 81 ilin valisi ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Toplantıya Muş Valisi Ali Çınar’da katıldı. Çınar önceki gün İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Valiler toplantısına da katılmıştı.

Cumhurbaşkanı Gül, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu’nun da katıldığı yemekte yaptığı konuşmada, valileri bir kez daha Çankaya Köşkü’nde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“VALİLER, KAYMAKAMLARDAN SONRA, DEVLETLE MİLLETİN KAYNAŞTIĞI İLK KAPIDIR”

Cumhurbaşkanı Gül, valilere, ”Sizler bulunduğunuz yerlerde sadece devletin varlığını, hukukunu, kanunları, nizamları gösteren ve bunun varlığını ispat eden kişiler değilsiniz. Sizler, aynı zamanda bulunduğunuz illerde devletin şefkatini, devletin sorumluluğunu ve devletin büyüklüğünü de gösteren kişilersiniz” diye seslendi.

Bu bakımdan valilik mesleğinin, Türk halkının gönlünde çok ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, valilerin, kaymakamlardan sonra devletle milletin kaynaşmasının “ilk kapıları” olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, başarının öncelikli şartlarından birinin iyi yönetişim ve iyi idare olduğunu, bunun gerçekleşmesi durumunda o ilde de, o ülkede de güzel şeyler olabildiğini vurguladı. Valilerin bulundukları illeri yenilikçi bir ruhla sahiplenmeleri durumunda, açık, şeffaf, hesap verebilir, hak ve hukuku gözeten, herkese eşit davranan, ayrımcılığa fırsat vermeyen, gece gündüz demeden büyük bir irade ile problemlerin üzerine gittikleri takdirde iyi bir yönetimi gerçekleştireceklerini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, iyi yönetimin de hemen fark edileceğini söyledi.

“İLİN MESELELERİ ÇÖZÜLDÜKÇE, MEMLEKETİN DE MESELELERİ ÇÖZÜLMÜŞ OLUR”

“Sizlerin liderliği bir ilin ileri gelenlerini eğer bir araya getirebiliyorsa, beraber çalışma, dayanışma ortamını oluşturabiliyorsa, orada çok başarılara imza atarsınız” diyen Cumhurbaşkanı Gül, bu ortamın oluşmadığı, bir ahenk olmayan illerde çok gelişme olmadığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, genel olarak bakıldığında Türkiye’nin, başka ülkelerle karşılaştırıldığında ekonomik olarak çok iyi bir performans gösterdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, valilere ülkemizdeki bu olumlu ortamda, ”Su akarken, herkes, her il, testisini doldursun. Önemli meselelerinizi çözün. Önemli altyapı meselelerinizi halledin, memleketin önemli meseleleri ancak böyle çözülür. İlin meseleleri çözüldükçe, memleketin de bütün meseleleri çözülmüş olur. Bu açıdan özellikle iş dünyasına çok sahip çıkın. Devletin fonksiyonları değişti artık; yatırımlar onlar vasıtasıyla gerçekleşiyor. İstihdam onlar vasıtasıyla gerçekleşiyor, dolayısıyla onları teşvik edin” dedi.

Valilere illerindeki organize sanayi bölgeleri ve sanayi alanları ile de çok yakından ilgilenmeleri çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Gül, bugünün en büyük meselesinin üretim ve istihdam olduğuna işaret etti.

“İLLERİNİZDEKİ EĞİTİME ÖZEL ÖNEM VERİN”

Ziyaret ettiği bazı illerde eğitimde büyük başarılar olduğunu gördüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, bu illeri dikkatle incelediğinde o ildeki valinin ve milli eğitim müdürünün sistemli bir şekilde bu konunun üzerinde durduğunu ve bu konuda güzel bir geleneğin oluştuğunu gördüğünü aktardı. İllerindeki eğitime de çok özel önem vermeleri için valilere çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Gül, engelliler ve kız çocuklarının eğitimi konusuna da dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Gül, illerdeki eğitim, kültür ve sporun teşvik edilmesi gereğine değindi.

Güvenliğin, kanunların, hukukun olmadığı yerde, tüm bunların hiçbirinin olamayacağını söyleyen ve bu konudaki hassasiyete dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, zaten bunun gerçekleştirildiğine de emin olduğunu söyledi.

 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri