Skip to main content

Tetik, Avcı’yı eleştirdi

Muş Haber Fotoğrafı

Milliyetçi Hareket Partisi Muş İl Başkanı Sadullah Tetik, BBP İl yönetimini kast ederek “bu kişiler şov yapıyorlar. Ancak, bilmelidirler ki, onlar gibilerin partimiz ile uzaktan yakından ilgisi olamaz” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Muş İl Başkanı Sadullah Tetik, BBP Muş il yönetimini ve Bülent Avcı’yı sert dille eleştirdi. Bülent Avcı’nın Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmadığını, açıklamaları ile adeta şov yaptığını iddia eden Tetik, “bunların partimiz ile uzaktan yakından alakası olmamıştır” dedi.

PKK’YI AKLAMAK İSTİYORLAR”
PKK’nın cesaretlendirilmesine ve bölücülüğün azmasına Ak Parti’nin açılım politikalarının sebebiyet verdiği iddia eden Tetik, “Hüseyin Çelik gibiler, Bülent Arınç gibiler PKK’yı aklayıp, Türkiye’de terörle mücadele edenleri suçlama telaşına düşmüşlerdir” dedi.

BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜ SAVUNDUK
MHP’nin 41 yıllık şerefli mücadelesinde, bu milletin birlik ve bütünlüğünü savunduğunu, milliyetçi ve muhafazakar bir parti olduğunu belirten Tetik, şunları söyledi: “Dolayısıyla kendilerine sormak lazım PKK’nın elçilerini Hakkari’de karşıladıkları zaman devlet merasimi yapıp, ondan sonra devlet merasimine Habur da “ne güzel şeyler oluyor” diyenler kendileriydi değil miydi?” diye sordu.

”MHP BU KARARLI TUTUMUNU DEVAM ETTİRECEKTİR”
Tetik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, terörü azdıran siyasi anlayıştan vazgeçilmedikçe Başbakanla görüşmeyeceğini ifade ettiğini anlatarak, şöyle devam etti: “Eğer Türkiye’yi, ülkeyi düşünüyorlarsa Cumhurbaşkanının düzenleyeceği bir toplantıda görüşlerini ifade etmeye yanaşacaklarını belirtmiştir. Kaldı ki Cumhurbaşkanı ile görüşüldü. Sayın Cumhurbaşkanı ile terör konusunda yapılması gerekenler ifade edildi. Sayın Genel Başkanımız, Sayın Başbakana bir çağrıda bulunmuştur. Bu çağrı ise Abdullah Öcalan’ı muhatap almaktan vazgeçtiğini açıkla, Irak’ın kuzeyini PKK’ya açan Barzani’ye kırmızı halı döşemekten vazgeç, Büyük Ortadoğu Projesi başkanlığından ayrıl ve şehide kelle dediğinden dolayı, şehit olan askerlerimize, “askerlik yan gelip yatma yeri değildir”. dediğinden dolayı, “Türk milletinden özür dile” demiştir. Anlaşılan odur ki ‘kelle’ deme niyetini, İmralı’yı muhatap alma zihniyeti hala ortadadır. Bu ayıp bile Başbakanın yanlıştan dönmediğini ortaya koşmuştur. Bu milleti uçuruma götüren, cumhuriyetle bir hesaplaşma dönemi açıp, bu milletin kimliğini ortadan kaldırıp, bölmek isteyen açılım sevdalıları ile bizim görüşeceğimiz bir konu olamaz. Kim görüşecekse gitsinler görüşsünler” dedi.

Cumhuriyetin kurduğu temeller ekseninde, milletin bir ve bütün kalacağını ve devleti yaşatacağını vurgulayan Tetik şunları söyledi: “Bunu herkes böyle bilmelidir. Terörle mücadele yerine müzakere ve mütakere anlayışlarıyla Türk milletinin milli kimliğini bozup, Türkiyelilik safsatalarını hazmettirmek isteyenlere karşı MHP’nin görüşecek bir konusu yoktur. MHP bu kararlı tutumunu devam ettirecektir. Hükümeti de uyarıyoruz, terörle müzakere etme, terörle mütakere çağrısı yapma. Bölücülükle ve terörle mücadele et. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü, cumhuriyeti kuran iradeye sahip çıkma kararlılığını göster, uyarımız budur. Bundan sonra AKP’yi bu yaptıklarıyla takip etmeye devam edeceğiz. Sanatçılarla, topçu ve popçularla görüşmekten ne sonuç çıktı? Başbakan ucu belirsiz ve kendisinin bildiği yabancı senaryoların taşeronluğunu yaptığı sürece Türkiye’nin direnç noktalarını mahkum etmek istiyor. MHP olarak biz bu konuda tecrübeli bir hareketiz. Sayın Başbakanın bu senaryolarının taşeronu olmayacağız” Bu referandum oylamasında hayır oyu kullanacaklarını ifade etti.
 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri