Skip to main content

STK’lar terör saldırısını kınadı

Muş Haber Fotoğrafı

  28 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, 61 vatandaşımızın ise yaralanmasına neden olan bombalı saldırıya tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de tepki gösterildi.

Ankara´nın kalbinde meydana gelen bombalı saldırının ardından dün Diyarbakır´da 6 askerimizin şehit düşmesine neden olan terör saldırılarına ilimiz sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden tepki geldi. Ülkemize, milletimize yapılan bu terör saldırısını STK olarak kınıyoruz, lanetliyoruz diyen Memur Sen Konfederasyonu´na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, hükümetin gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirtti. Barışan açıklamasında: Bu iç ve dış güçler ne yaparsa yapsınlar aramıza nifak tohumlarını ekemeyecekler.

Birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar. Ülkemizin kendi vatandaşını koruma sorumluluğu her zaman vardır. Bunu yaparken demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işletilmesini arzuluyoruz. Bugün Fransa´da yapılan bir saldırıda Fransa hükümeti ve parlamentosu hangi önlemleri almışsa hükümetimizden de devletimizden de bu önlemlerin alınmasını bekliyoruz. Ülkemiz ve hükümetimiz müşteri olsun. But topraklardaki kardeşlik bir günde, bir yılda veya beş yılda oluşmadı. Bin yıldır devam eden bu kardeşliği hiç kimse hiçbir dış güç bozamayacak. Hiçbir dış mihrak bozamayacaktır ifadelerini kullandı.

Sivil toplum kuruluşları olarak üzerilerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını da sözlerine ekleyen Barışan: Ben STK olarak kendi ülkemizdeki doğudaki ve batıdaki vatandaşlarımızdan bu noktalarda sağduyulu olmalarını istiyorum. Hükümetimizden de beklentimiz fevri davranmaması duygusal davranmaması daha çok kucaklayıcı söylemlerde bulunması ve bunu da yapacağı icraatlarda da yansıtmasını istiyoruz. Bu noktada hem güvenlik güçlerimize hem hükümetimize ve devletimizin diğer kurumlarına ne iş düşüyorsa yapmalıdırlar.

Bize de bu noktada STK olarak zaten biz eylemlerimizle çabalarımızla düşüncelerimizle bu kardeşliğin devamı için birlik ve beraberliğin devamı için gerekeni yapıyoruz. Biz elimize düşeni yapıyoruz şeklinde konuştu.   Konu vatan, ülke olduğu zaman sonuna kadar tarafız Hain saldırıya bir tepki de Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi ve Muş Şube Başkanı Cengiz Koç´tan geldi. Kızılay ailesi olarak tarafsız olduklarını ancak vatan, millet söz konusu olduğunda taraf olduklarını vurgulayan Koç: Bizleri çok derinden üzen yaklaşık 28 tane can kaybı ve 60´ın üzerinde maalesef yaralımız var.

Biz Kızılay Derneği olarak tarafsız bir kurumuz. Konu vatan, ülke olduğu zaman sonuna kadar tarafız. Bu şiddeti, zalimce, hunharca saldırıyı büyük nefretle kınıyorum. Kınamanın ötesinde ülke evlatlarına, ülke vatandaşlarına teskin ve teselli taleplerini iletirken onun yanında da yaralılara acil şifalar, vefat edenlere de cenabı haktan rahmet diliyorum.

Bugün birlik olma, beraber ola günüdür. El ele, kol kola girerek bu yaşadığımız olumsuz tabloyu el birliği ile atlatacağız. Başka Türkiye yok, bu ülke bizim varlık nedenimizdir. İnsanoğlunun kültürü, kökeni ne olursa ortak paylaşımımız Türkiye Cumhuriyetidir. Hepimize çok geçmiş olsun ifadelerini kullandı. Terörün dini, milleti, zihniyeti yoktur sözleriyle konuşmasına devam eden Koç: Terörün olduğu her yerde kaos vardır, kaotik ortam vardır. Son dönemlerde ülkemizde ve çevre ülkelerde cereyan eden olumsuz tablo hepimizi derinden yaralamaktadır.

Ülkemizin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için, hepimizin elbirliği ile gönül birliği ile bunun karşısında durmamız gerekiyor. Ülkemizin birliği, beraberliği, bütünlüğü, herkesin menfaatinedir. Terörü devletin kaynaklarından çok, vatandaşlarımızın duyarlılığı, bölge halkının göstereceği refleks arz etmektedir. O yüzden herkes kendi geleceği için, ülkesi için, çocuklarının yarınlar için teröre dur demesi gerekiyor. Devletin alacağı tedbirlerin yanında da vatandaşın göstereceği refleks çok önemlidir. Bizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor şeklinde konuştu.

Terörün dini, dili, ırkı yoktur Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Muş Temsilcisi Emrullah Zeki Aktaş ise: Ülkemiz dün, vahim bir terör saldırısı ile karşı karşıya kalmıştır. Birlik ve bütünlüğümüzü, güvenliğimizi, huzurumuzu bozacak her türlü terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Aziz milletimiz teröre boyun eğmeyecektir. Türkiye Cumhuriyetinin bu tarz oyunlara gelmeyeceğini ve bu güce sahip olacağını ifade ediyoruz.

Terörün dini, dili, ırkı yoktur. Dönem olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Dış güçlerin eylemlerinden dolayı, dış güçlerin olaylarından dolayı ülkemizde birçok terör eylemleri gerçekleşmektedir. Biz Türk, Kürt, Çerkez, Laz olarak bundan sonra birbirimize kenetlenmek zorundayız. Kenetlenip bu tarz oyunlara gelmemek üzere bir yola çıkmak zorundayız. Yine diyorum, terörün dini, dili, ırkı yoktur ve her türlü terör olaylarını şiddetle kınıyoruz açıklamasıyla terörü lanetledi.   Dış güçlerin bu işin içinde olduklarını biliyoruz Ankara´da meydana gelen hain saldırıda dış güçlerin etkisi olduğunu düşündüklerini ifade eden Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, Diyarbakır saldırısında da bu güçlerin parmağı olduğunu vurguladı.

Terörün her türlüsünü lanetlediklerini dile getiren Korkmaz: Ankara ve Diyarbakır´daki bomba olaylarını kınıyoruz. Ülkemizin gelişmesini istemeyen ve ilerlemesini istemeyen dış güçlerin bu işin içinde olduklarını biliyoruz. Biz Türkler olarak eskisinden daha çok birlik beraberliğimizi göstermemiz gereken bir andır. Biz onları kınıyoruz ve şuan bizim birlik beraberliğimize daha çok ihtiyacımız var. Bu olayları yapan terör olaylarını yapan bütün terör gruplarını kınıyoruz. Bütün terör olaylarını şiddetle kınıyoruz ve ülkemizde bunlar ne kadar bu olayları yapmaya kalkarsa bizim birlik ve beraberliğimizin daha fazla olacağına inanıyoruz ifadelerini kullandı.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri