Skip to main content

ŞNT yardımında izdiham ayşandı..

Muş Haber Fotoğrafı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından PTT Bank aracılığıyla yardıma muhtaç ailelere verilen eğitim ve sağlık parası dağıtımında izdiham yaşandı. Sabahın erken saatlerinde PTT Bank önünde toplanan vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken veznenin açılmasıyla birlikte bir an önce para almak isteyen kadınlar izdihama neden oldu.

Muş’ta, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında yardıma muhtaç ailelere verilen Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) yardımında yaşanan izdiham geleneksel hale geldi. Yardımın dağıtıldığı PTT önünde kadınlar sıra almak için birbirlerini ezerken, PTT’nin camı kırıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren PTT önünde toplanan kadınlar izdihama sebep olurken, olaya polis müdahale etti. Yaşanan yoğunluk sebebiyle PTT binasına girmek için birbirlerini adeta ezen kadınlar yapılan tüm uyarılara rağmen sıraya girmediler. Yaşanan yoğunluk sebebiyle binanın camının kırılmasının ardından yetkililer, Muş Emniyet Müdürlüğü’nden yardım talep ettiler. PTT önüne sevk edilen çevik kuvvet ekibi binanın önünde bekleyen kadınları sıraya sokmak için uzun süre uğraş verdi.

Şartlı Nakit Transferi kapsamında yardıma muhtaç ailelere ilköğretimde okuyan kız öğrenci başına 22 YTL, erkek öğrenci başına 18 YTL; liselerde okuyan kız öğrenci başına 39 YTL ve erkek öğrenci başına 28 YTL yardım yapıldığı belirtilirken, vatandaşlar, Muş’ta dağıtılan şartlı nakit transferi yardımında her zaman bu manzaraların yaşandığını belirttiler.

PTT binası önünde yaşanan yoğunluğu gören vatandaşlar, uygulamanın oldukça yanlış olduğunu ve bu manzaranın insanlığa yakışmadığını belirttiler. Türkiye’nin bir çok ilinde ŞNT yardımında yaşanan manzaranın önüne geçebilmek için yeni bir sistem bulunması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “ŞNT yardımını almak için adeta birbirlerini ezen kadınları saatlerce burada bekletmeleri hoş olmayan görüntüler sergiliyorlar. Bu manzaranın sonlandırılması gerekir” diye konuştular.

 Topkan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri