Skip to main content

Sırrı Sakık’ın Sözleri Meclis’i Karıştırdı

Muş Haber Fotoğrafı

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Lice’deki olayların uyuşturucuyla ilişkilendirilmesine Meclis kürsüsünden yanıt verdi. Sakık’ın sözleri MHP ve AK Partili bazı vekillerce tepkiyle karşılandı.

KEŞİF UÇUŞU YAPAMAZSINIZ

“Barış görüşmelerini sürdürürken, siz havada keşif uçuşları yapamazsınız. Siz barış görüşmeleri yaparken yeniden köy korucu kadrolarını tahsis edemezsiniz, askeri birlikleri oralara sevk edemezsiniz. Barışın ruhu neyi emreder biliyor musunuz? Sayın Başbakan çıkıp iki kelimeyle ‘Barış görüşmeleri devam ediyor, bu ülkede barış görüşmeleri sürdüğü müddetçe karakol yapımları asla olmayacak’ diyecek. Bu ne kadar önemli bir iklim oluşturur. Ve şu anda gerilla saflarına epeyce insanın katıldığını da biliyoruz.

İSTİFA EDERİM

Lice’deki insanlar ‘Siz burada karakol yapıyorsanız, siz bize yeniden savaş açmak için karakol yapıyorsunuz’ diyor ve orada bu insanların üzerine ateş açılıyor. Sonra dönüp ne diyorsunuz? ‘Efendim, uyuşturucu’ diyorsunuz. El vicdan be, el vicdan! Bütün ülkeler, PKK’yı terörist ilan eden ülkeler bile PKK’ya bu konuda bin kez teşekkür ediyor. Avrupa’dakilerin hepsi PKK’nın uyuşturucuyla nasıl uluslararası arenada mücadele ettiğini, dost ve düşman hepsi biliyor. Gidin, Avrupa’da, Amerika’da, dünyanın dört bir tarafında bir tane PKK’lıyı uyuşturucuyla iç içe bulursanız ben burada milletvekilliğinden istifa ederim.”

AK PARTİ VE MHP’DEN TEPKİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Sakık’a tepki göstererek, “Bir terör örgütünü burada övmek hiçbir milletvekiline yakışan bir hareket değildir, terör örgütünü övenleri şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, PKK’nın uyuşturucu, insan ticareti yaptığıyla ilgili hükümler olduğunu belirterek, “PKK’yı Meclis kürsüsünden kimse aklamaya kalkmasın” dedi.

Anadolu Ajansı

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri