Kalkınmada Kadın Emeği Derneği öncülüğünde başlatılan ve meslek edindirme projesi olan şekerli eller projesi kadın girişimciler için gelecek vaat ediyor.
Eğitim alarak hediyelik nikâh şekeri yapmayı öğrenen kadınlar kurs bitimi ile birlikte yeni bir meslek edinmiş olacaklar. Projeye katılan kursiyerlerin yaptıkları nikah şekerleri kurs bitiminde sergi ile tanıtıma çıkacak.
Muş’ta şekerli eller projesi kapsamında 20 girişimci kadının hediyelik nikah ve sünnet şekeri imalatını gerçekleştirerek kadınlara gelecek vaat ettiklerini belirten Kalkınmada Kadın Emeği Derneği Başkanı Fatma Abeş, kurs bitimi ile birlikte yapılan ürünleri sergiye çıkaracaklarını ve yine kurs sonucunda 10 kadının bu alanda pazar payından faydalanacağını söyledi.
Bölgeye hitap edecek bir üretim yapmayı hedeflediklerini kaydeden Abeş, çalışmaların dernek bünyelerinde devam ettiğini, DAKA tarafından desteklenen bu projenin kadınların istihdamına önemli ölçüde destek sunacağını belirtti.
Kurs öğretmeni Gülay Balkaya ise, bu tür projelerin devamının gelmesi gerektiğini vurgulayarak, İlde nikah şekeri yapan herhangi bir yerin olmaması burada eğitim alan kadınların ileride girecekleri pazara önemli ölçüde katkısı olacaktır. Yaptığımız araştırmalar sonucunda gerek ilimizde ve gerekse bölgemizde bu tür yerlerin olmaması, ihtiyacın önemli ölçüde hissedilir olması proje kapsamında eğitim alan kadınlar için bir avantaj olarak karşımıza çıkmaktadır şeklinde konuştu.
Muş Manşet Gazetesi


