Skip to main content

Şehitler için aşure dağıtıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Şehit Nusret Sarman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile Aşçılar ve Pastacılar Derneği tarafından 15 Temmuz şehitleri için aşure dağıtıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen aşure dağıtımına Belediye Başkanı Feyat Asya, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul idareciler ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Halit Uygur, 15 Temmuz şehitleri anısına aşure programı düzenlendiğini hatırlattı. Şehitleri yad etmek adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Halit Uygur, bu etkinliği her yıl yapmayı düşündüklerini kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise, 15 Temmuz akşamı hain darbe girişimi olduğunu söyledi. O gece vatandaşların canlarını hiçe sayarak darbecilere karşı meydanlara indiğini belirten Cevdet Arslan, menfur gecede çok sayıda şehit verildiğini hatırlattı. O gece şehit olan vatandaşlarımız için böyle bir etkinlik düzenlendiğini dile getiren Arslan, Şehitlerimizin ruhları için şu anda aşure dağıtıyoruz. İnşallah memleketimiz, bir daha böyle bir ihanetle karşılaşmaz. Bu etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür ediyorum dedi.

Kültürümüzde Muharrem ayının büyük önemi olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Feyat Asya da, Muharrem ayının 10 günü boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenmekte. Okullarımız, sivil toplum örgütlerimiz değişik etkinlikler yapıyor. Şehit Nusret Sarman Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile Aşçılar ve Pastacılar Derneği işbirliğinde 15 Temmuz darbe girişine direnerek şehit düşenlerin anısına aşure ikramı yapıldı. Allah şehitlerimizin derecelerini yükseltsin. Halkımızın birliği, dirliği hep daim olsun. Bu coğrafyada artık Kerbela olaylarının yaşandığı aşureler değil, çocuklarımızın sevinçle yaşadığı günlere dönüşmesini diliyoruz diye konuştu.

Öğrencilere ve katılımcılar aşure dağıtımının ardından program sona erdi.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri