Belediye Başkanı Feyat Asya çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Göreve gelir gelmez kentin öncelikli sorunları ile mücadele etmeye başlayan Asya, otopark sıkıntısını çözüme kavuşturmak için başlatmış olduğu çalışmalarda son aşamaya geldiklerini ifade etti.
Hızla artan araç sayısı ile birlikte yaşanan otopark sorunu kısmen de olsa gideriliyor. Lise caddesinde bulunan ve daha önce askeriye tarafından lojman olarak kullanılan arazinin tahsis işlemlerini kısa sürede yapan Belediye Başkanlığı buraya otopark yapmak için çalışmalara başladı. Zeminin tamamını asfaltla kaplayan ve çizgilerle araçların park alanını belirleyen Belediye Başkanlığı ekipleri, otopark alanının güvenliğini de ihmal etmedi. Alanın dört bir tarafında güvenlik kamerası yerleştiren ekipleri, vatandaşların araçlarını güvenle otopark alanına bırakması için güvenlik önlemini de tamamlamış oldu.
Otopark sorununu çözmek için başlatılan çalışmalarla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, göreve gelir gelmez öncelikleri belirlediklerini ve otopark sorunun da bu önceliklerden biri olduğunu söyledi. Şehir merkezinde hızla artan araç sayısından dolayı otopark ihtiyacı doğduğunu belirten Asya, farklı alternatiflerle bu sorunu tamamen gidermeyi planladıklarını ifade etti.
Söz konusu yerde başlatılan çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Asya, asfalt, güvenlik ve çizgi çalışmalarının da bütün hızıyla devam ettiğini kaydetti. Otopark alanını 24 saat izleyen güvenlik kameralarının da önemine değinen Asya, araç sahiplerinin güvenli bir yerde araçlarını park edebileceğini de sözlerine ekledi. Asya ayrıca, şehir merkezine yakın bir yerde inşa edilen otopark sorunun kullanılması için vatandaşların da duyarlı davranması gerektiğini vurgulayarak, özellikle ana yol güzergahının gereksiz yere işgal edilmemesini istedi.
Muş Manşet Gazetesi


