Adana’dan Muş’a gelen tarım işçisi aileler, kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan ve bir bölümü yıkılan kapısız, penceresiz evlerde yaşıyor.
Kentsel dönüşüm projesi nedeniyle istimlak edilerek boşaltılan Muş’un Kale mahallesindeki harebe durumdaki evlere Adana’dan tarım işçiliği içine gelen aileler yerleşti. Kapı ve pencereleri sökülen evlere yerleşen aileler; kapı yerine pencereyi, merdiven yerine duvarı kullanıyor. Kiralarının yüksek olması nedeniyle bu evlere yerleştiklerini belirten tarım işçileri, tamamen yıkalana kadan bu evlerde idare ettikleri söylediler.
Beled iye yetkilileri ise bu evlerde yaşamanın sakıncalı olduğuna dikkat çekerek, kentsel dönüşüm için TOKİ ile anlaşma yapıldığını, evlerin kısa bir süre içinde tamamen yıkılacağını bildirdi.
Doğan Haber Ajansı


