Muş Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri, SGK teşvikleri ve mevzuatları ile ilgili olarak MUŞ TSO üyelerine ve katılımcılara bilgiler verdi.
Muş Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Muş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına MUŞ TSO Başkanı Özcan Sayılgan, oda üyeleri ve kurum temsilcileri katıldı.
Programının açılış konuşmasını yapan Muş Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ramazan Turan, sayın başkanım, saygıdeğer katılımcılar sizleri şahsım ve kurumum adına saygı ile selamlıyorum, hoş geldiniz. Bize bu imkânı sağlayan Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ederim dedi.
Turan konuşmasında daha sonra şunları söyledi: Değerli katılımcılar, İl Müdürlüğümüzün tanıtımından söz ederek sizleri bilgilendirmek ve sizlere bugüne kadar eksiklik hissettiğimiz konuları anlatmak istiyorum.
Bilindiği üzere, Sosyal Güvenlik Kurumu, Emekli Sandığı, SSK Genel Müdürlüğü ve Bağ-Kur Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatları 16.05.2006/5502 Sayılı kanunla Tüzel kişiliklerine son verilerek teşekkül ettirilmiştir. Bu Sebeple İl Müdürlüğümüzde Kurumumuz Taşra Teşkilatı olarak 04.02.2008 tarihinde Bağ-Kur ve SSK il Müdürlükleri birleştirilerek, faaliyetine başlamıştır. Ayrıca Bulanık ve Varto Merkez Müdürlüklerimiz (2011-2012) ilçelerimizde faaliyetlerine başlamış ve hizmet vermektedir.
5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ilgili maddeleri hakkında bilgi vermek için bu toplantıyı düzenledik.
Vatandaş odaklı hizmet anlayışına sahip olan kurumumuz Sosyal Güvenlik kapsamında bulunan tüm sigortalılarımıza kanunlar çerçevesinde Sigorta ve Sağlık hizmetleri vermek asli görevimizdir. İlimiz 412 Bin nüfusu ile Türkiyenin orta sıralarında yer almaktadır. Ancak kayıtdışı istihdam ilimizde çok fazladır. %10larda sigortalı sayısı ile son sıralarda yer almaktayız.
Zaman zaman yapılan düzenlemeler, yapılandırmalara çağrıda bulunmamıza rağmen gerekli rağbet gösterilmemektedir. Bizde yapacağımız bu bilgilendirme toplantıları ile kurumlarımıza, işverenlerimize ve sigortalılarımıza hak ve yükümlülükleri yerine getirmeleri için bir nebzede olsa faydalı olmaya çalışacağız.
Biliyorum bugüne kadar yapılan bu tür faaliyetlerimiz yok denecek kadar az olmuştur. Bundan sonra bu tür bilgilendirme toplantılarına sizlerin de katkıları ile daha fazla önem vererek yapmak için gerekli planlama çalışmalarımızı yaptık, okul çağında olan gençlerimize ve ortak paydaşlarımıza bu eğitimleri vereceğiz.
Fazla sözü uzatmadan, Kayıtdışı istihdam ve işveren konularında arkadaşlarımızın sizleri bilgilendirmeleri için sözü arkadaşlarıma bırakırken katılımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyor, bize bu fırsatı sağladığı için Sayın Başkan ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.
Muş Manşet Gazetesi















