Skip to main content

Memur-Sen’den 1 Mayıs açıklaması

Muş Haber Fotoğrafı

Memur-Sen Muş İl Temsilcisi Feyat Asya, “Bizler, bu ülkenin işçileri, kamu çalışanları, emeklileri, işsizleri, yoksulları, kadınları, gençleri, meslek sahipleri ve sivil toplum kuruluşları olarak, tüm dünya emekçileriyle birlikte 1 Mayıs’ta alanlardayız.”dedi.

Memur-Sen Muş Temsilcisi Feyat Asya, HAK-İŞ’le birlikte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü meydanlarda bayram havasında kutlayacaklarını bildirdi.
Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Asya, Ankara Tandoğan Meydanı’nda kutlayacakları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne Muş’tan ücretsiz otobüs kaldıracaklarını söyledi.
Başkan Asya, açıklamasına şöyle devam etti, “Yıllarca mücadelesini verdiğimiz ve en son “Toplu Sözleşme Hakkı” verilmezse, toplu görüşme masasına bir daha oturmayacağız” diyerek rest çektiğimiz bir sürecin sonunda 12 Eylül 2010 Anayasa Değişiklik Paketi’nde Toplu Sözleşme hakkının yer almasını sağladık. Sendikal hayatı yeniden düzenleyen ve birçok kazanım elde ettiğimiz yeni Kamu Çalışanları Sendikaları Yasası’nın çıkması için yoğun ve çok boyutlu bir mücadele verdik. Şimdi sıra Toplu Sözleşmede. Barajsız, engelsiz Toplu İş İlişkileri Kanunu için alanlardayız.
Kamu çalışanlarının ilk defa oturulacak toplu sözleşme masasında haklarını almak, Kamu çalışanlarına toplu sözleşmeyle birlikte grev ve siyaset hakkı almak, iş kazalarının, güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın ve taşeronlaşmanın sona erdirilmesi için meydanlarda olacağız “İşsizliğin azaltılması ve düşük ücret politikasına son verilmesi, sendikalı olma hakkı verilmeyen kamu çalışanlarının da sendikalı olabilmesi, 4/B ve 4/C başta olmak üzere tüm sözleşmelilerin kadroya alınması, 28 Şubat ve 12 Eylül başta olmak üzere tüm antidemokratik süreçlerde oluşan mağduriyetlerin giderilmesi, kayıt dışı çalışmanın devam etmemesi, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması, örgütlenen işçilerin işten atılmaması, iş kazası adı verilen iş cinayetlerinin son bulması için alanlardayız.”
Biz, özgürlükçü, katılımcı, sivil ve demokratik bir anayasa ve demokratik bir anayasa ve demokratik sendikal yasalar, özgür toplu pazarlık hakkı için; inanç ve düşünce özgürlüğü adına sesimizi yükselterek alanlardayız. “Haklar için, özgürlükler için, demokrasi için, adalet için, saygın bir iş için, baskısız, insan onuruna yaraşır bir yaşam için Daha özgür, daha müreffeh, demokratikleşmeyi tamamlamış bir Türkiye için alanlarda olacağız. sosyal barış, sosyal adalet, eşitlik ve sendikal haklar için 1 Mayıs 2012’de Tandoğan başta olmak üzere diğer illerde de alanlarda olacağız. Masaya en güçlü şekilde oturmak için camiamızın ve teşkilatlarımızın vereceği destek çok önemli. 1 Mayıs’ta Ankara Tandoğan Meydanı’nda hep birlikte Toplu Sözleşme taleplerimizi haykıracağız. Suriye diktatörü Esed’in zulmüne “Dur!” diyeceğiz. Amerika’nın Irak ve Afganistan’da katlettiği mazlumların sesi olacağız. Katil İsrail’in salyalarını bıraktığı, oluk oluk kan akıttığı Filistin ve Gazze’deki öksüzün, yetimin, yoksulun, annelerin feryadına “İşte Buradayız, Sizinle Birlikteyiz!” diyerek mukabele edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle 1 Mayıs’ta Ankara Tandoğan Meydanı’nda yapacağımız mitingimizin bayram havasında, kardeşlik, barış ve dayanışma görüntüleri eşliğinde, 1 Mayıs’ın gerçek manada emekçi bayramı olarak huzur ve barış içinde kutlayacağız. Bu kutlamalara tüm kamu çalışanlarımızı bekliyoruz.”

 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri