Skip to main content

Malazgirt Zaferi’nin etkinlikleri başladı

Muş Haber Fotoğrafı

Açılış Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının konseri ile açılışı yapılan program, yapılan konuşmalarla devam etti.

Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü yıl dönümü kutlama programında konuşan Muş Valisi Avni Çakır, 26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan ve komutanlarının üstün cesaret ve kahramanlık örneği gösterdiğini ifade ederek, “Milletin şanlı tarihinde yeni bir dönemin kapılarını açarak Türk milletinin geleceğini değiştiren, dünya tarihinin akışına yeni bir yön tayin eden ve sonuçları itibariyle tarihinin en şanlı zaferlerinden biri olan Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Adalet ve merhametle devletini ihya ve inşa eden Sultan Alparslan bugün dahi tesirini hissettiğimiz 4 kıtada hüküm süren kardeşliğin meşalesini yakmıştır. Adalet, hoşgörü, barış ve kardeşliği esas alan Malazgirt ruhu, tarih boyunca milletin ilham kaynağı olmuştur. Bu ruhu yaşamak ve genç kuşaklara aşılamak, geleceğimizin teminatı olacaktır. Aydınlık geleceğimizin mimarları olan gençlerin tarihi iyi öğrenmesini sağlayarak tarihi bilincin canlı tutulması için Malazgirt Zaferi, Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı gibi daha birçok destansı mücadeleye layık olduğu vefanın gösterilmesi adına bu coşkuyu paylaşmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Sultan Alparslan ve şanlı ordusu başta olmak üzere Anadolu’yu bizlere ebedi bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sonsuz minnetimizi sunuyorum. Başta Muşlu hemşehrilerimiz olmak üzere tüm aziz milletimizi, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümünü kutlamalarına davet ediyor, al bayrağımızın semalarımızda özgürce dalgalandığı bu kutsal topraklarda birlik ve beraberlik içerisinde nice bin yıllar diliyorum” dedi.

Malazgirt’in, okun yaydan çıktığı yer olduğunu söyleyen Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız da, “Türkler, Kürtler, Çerkezler, Araplar, Lazlar, Boşnaklar, Aleviler, Sünniler, kardeşiz dediler ve bize şehit kanlarıyla bu Anadolu’yu ve toprakları vatan kıldılar. Cümle şühedaya rahmet ve selam olsun. Her yıl Malazgirt’teyiz. Çünkü Malazgirt bizim. Bura hikayemizin başladığı yer. Dedelerimizin Sultan Alparslan’la ‘size bir vatan bırakıyorum ve ebediyen sizin olacaktır’ dediği Malazgirt’teyiz.

Türk ve dünya tarihinin en önemli olaylarından 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’ni anmak ve o zaferi kutlamak üzere her yıl buradayız. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakımız ve bakanlarımız, Cumhurbaşkanımızın başkanlığında burada toplanıyoruz, dünyaya bir ve beraber olduğumuzu hep birlikte haykırıyoruz. Bazen televizyon programlarında ‘neden Malazgirt’e gidiyorsunuz’ diye soruyorlar. Malazgirt bir hafızadır. Kendimizi dinlemeye geliyoruz. Hatırlamak kendine gelmektir. Bu toprağa adaleti, merhameti, huzuru, barışı, kardeşliği, sevgiyi, irfanı, hikmeti mayaladılar. Bu bilinci kuşanmaya geliyoruz. Malazgirt, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dediği anlayışımızın bin yıllık referansıdır. Bu bilinci, bayrak ve vatan bilincini kuşanmaya geliyoruz” şeklinde konuştu.

Burada 4 gün boyunca etkinliklerin devam edeceğini anlatan Yıldız, “Okçuluk ve atlı turnuvalarda Gazze’de, Filistin’deki kardeşlerimizin özgürlüğü ve bağımsızlığı için yaylarımızı çekeceğiz, oklarımızı atacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin, devletimizin ve milletimizin ilelebet bağımsızlığı için yaylarımızı kuşanacağız.

Bu bilinci kuşanacağız ve hep birlikte pazar günü buradan Malazgirt Meydanı’ndan bütün dünyaya bir birlik ikrarında bulunacağız, ahitleşeceğiz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin” ifadelerini kullandı.

Açılışa, Vali Çakır’ın eşi Bahar Çakır, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız, Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, kaymakamlar, belediye başkanları, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, MHP Genel Başkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Muş’ta Çiftçi Satamadığı Karpuz Tarlasını Halka Açtı

Muş merkeze bağlı Sungu beldesi ile Çukurbağ köyü arasında yaklaşık 20-25 dönümlük araziyi…

Eğitim Haberleri

YKS tercih dönemi başladı

ÖSYM, tercih döneminin başlamasıyla birlikte resmi tercih kılavuzunu ve tercih ekranını erişime açtı.…

2025 YKS Sonuçları Açıklandı

Başkanı Ersoy sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Kıymetli adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri