Suvaran Köylüleri, Muş Alparslan Üniversitesinin yerleşke alanına karşılık olarak kendilerine verilen arsalar için yapmış oldukları şikâyet dilekçelerini geri çekeceklerini söylediler. Kampus alanının temel atma sürecinin uzamasına neden olan köylüler, sürecin dolmasına birkaç gün kala şikâyetlerinden vazgeçeceklerini ve üniversitenin kurulması için zaman kaybının olmamasını istediklerini belirttiler.
Geçen hafta Vali Erdoğan Bektaş ve Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç’ın yapmış olduğu açıklamalardan sonra köylüler üniversitenin kurulmasına engel olmamak için şikayetlerinden vazgeçme kararı aldılar. Suvaran Köyüne kurulacak olan üniversite için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydeden Suvaran Köyü Muhtarı Nizamettin Asya, üniversitenin kurulması halinde arazilerinin daha da değerleneceğini söyledi.
Bu açıklamalardan sonra bir araya gelen ve fikir alışverişinde bulunan Suvaran Köylüleri şikâyet dilekçelerini geri çekeceklerini belirttiler. Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Suvaran Köyü Muhtarı Nizamettin Asya, itirazdan vazgeçeceklerini belirtti.
Üniversitenin köylerine kurulmasından dolayı çok memnun olduklarını dile getiren Asya, “üniversite sayesinde arsalarımız değer kaybetmiş değil aksine değer kazanmıştır. İtiraz dilekçelerimizi geri çekerek süreci daha fazla uzatmak istemiyoruz. Üniversitenin köyümüze kurulması için her türlü katkıyı sunmaya hazırız” dedi. Muş`un Sesi Gazetesi
Köylüler şikayetten vazgeçiyor
Haber Kategorileri :

Haziran 15, 2009 9:37 PM
İlgili Haber Bulunamadı
Ekonomi Haberleri
Eğitim Haberleri
Kültür Sanat Haberleri

Profesyonel internet sitesi için arayın..
- Google Arama Kaydı
- SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
- Türkçe Yönetim Paneli
- Yedekleme Hizmeti

