Her ay gündeme damgasını vuran konuların seçilip tartışıldığı TBMM’ye bağlı Muş Küçük Millet Meclisi’nin bu ay ki ana gündem maddesi KCK ve MİT görüşmeleriydi.
STK temsilcilerinin, katıldığı KMM toplantısı Cumartesi günü Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında yapıldı.
Türkiye gündemini işgal eden konuların ele alındığı KMM Mart ayı toplantısında Yerel konu olarak Muş Belediyesinin karla mücadele çalışmalarında yeterli olup olmadığı ele alındı.
Diğer gündem maddesi ise önceki haftalarda TBMM’de kabul edilerek yasalaşan Mit yasasıydı.
Kanuna göre, MİT mensupları veya Başbakan tarafından belirli bir görevi yerine getirmek üzere kamu görevlileri arasından görevlendirilenler, görevin niteliğinden doğan veya görev sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan dolayı haklarında soruşturma yapılması Başbakan’ın iznine bağlı olacak.
Bu kişilerin, özel yetkili mahkemelerin görev alanlarına giren suçlarlı işledikleri iddiasıyla haklarında soruşturma yapılmasına da Başbakanın izni aranacak.
Muş`un Sesi Gazetesi















