Skip to main content

Kızılay’dan bayram hediyesi

Muş Haber Fotoğrafı

Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde yaralanan ve Muş Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan depremzedelere Kızılay Muş Şube Başkanlığı tarafından bayram hediyesi verildi. Geçtiğimiz hafta depremzedeleri hastanede ziyaret eden Kızılay Başkanı Cengiz Koç, halen tedavileri süren 10 depremzede için giyim malzemesi aldı. Her depremzede için ayrı ayrı hediye paketi hazırlayan Cengiz Koç, Devlet Hastanesi’ne giderek hediye paketlerini yaralılara verdi. Depremzedelerle tek tek sohbet eden Koç, gazetecilere Kızılay olarak Van’da yapılan faaliyetleri anlattı. Kızılay’da 50 bin dolayında çadır olduğunu ifade eden Cengiz Koç, Van’dan 120 bin çadır talebi geldiğini ve bundan dolayı bir sıkıntı yaşandığını kaydetti. Çadır talebinin korkudan arttığını vurgulayan Koç; “Türkiye’deki çadır miktarı 50 bin civarındayken, bölgeden talep edilen çadır miktarı 120 bin adetti. İlk 24 saat içerisinde Kızılay Muş Başkanlığı bölgeye 47 tır malzeme götürdü. Toplamda ise 117 tır yardım gönderdik. Hiç zaman kaybetmeden devletin bütün birimleri olması gereken saatte deprem bölgesine ulaştı. Çadır talebinin fazla olması korkudan kaynaklaydı. Bunun dışında da Muş’ta herkesimden bölgeye yüzlerce tırlık yardım malzemesi gönderildi. Türkiye’nin en ücra köşesinden dahi bölgeye yardım ulaştırıldı. Şu anda bölgede yalnızca Kızılay ve devletin ilgili kurumları kalmış durumda. Kızılay ayrıca o bölgedeki iyileştirme süreci bitene kadar kalacak” dedi.

Depremzedelerin yalnız olmadığı hissettirmek için hissettirmek için hediye paketleri aldıklarını belirten Koç şunları kaydetti; “Depremde yaralanan ve Muş’a gönderilen yaklaşık 30 depremzede Muş Devlet Hastanesi’ne getirildi. Hastane Başhekimliği bu depremzede kardeşlerimiz için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Biz de daha önce depremzedeleri ziyaret etmiştik ve bugün de onlara yalnız olmadıklarını göstermek için çeşitli hediyeler verdik. Depremde çok sayıda insanımız hayatını kaybetti. Bu acıyı biz yüreğimizde hissettik. Ama Kızılay tarihinde hiçbir zaman bu kadar hızlı bir faaliyet gösterilmemiştir. Taleplerin yanlış olması bizi sıkıntıya sokmuştur. Orada organizasyon yetersizliği olmuş olabilir. Yoksa Van’a gönderilen yardım malzemeleri depremzedelerimize fazlasıyla yetecek durumda.”

Depremde kafasına düşen tuğlalardan dolayı yaralanan Mahmut Yılmaz isimli yaralı ise, Muş’taki birçok kesimin kendileriyle ilgilendiğini söyledi. kafasına 39 dikiş atıldığını ifade eden Mahmut Yılmaz; “Pazar günü dükkanı açtım ve yarım saat geçtikten sonra büyük gürültü duydum ve sonrasında sarsıntı oldu. 7,2 büyüklüğünde diyorlar ama ben daha fazla olduğunu düşünüyorum. Dükkandan dışarı çıktım ve çatıdaki tuğlalar üzerime düşmeye başladı. Arkadaşlarım beni hemen hastaneye götürdüler. Oradaki ilk müdahalenin ardından Ağrı’nın Patnos ilçesine oradan da Muş’a gönderdiler. Kafamda büyük bir kırık vardı ve 39 dikiş atıldı. Eşim de enkaz altında kalmıştı ve kurtarıldı” diye konuştu. Muş`un Sesi Gazetesi 

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri