Muş Belediye Başkanı Feyat Asyanın girişimleri sonucu kurulan Muş Kent Konseyi çalışmalarını sürdürüyor.
Muş Kent Konseyi çalışmalarına devam ediyor. Hafta Sonu Kızılaya ait Elit Apart Otel toplantı salonunda Belediye Başkanı Feyat Asyanın da katılımı ile Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Çalışma Grupları ortak toplantısı düzenlendi.
Toplantıda katılımcılara belediyenin çalışmaları ve kent konseyinin kuruluş amacı ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Feyat Asya, Kent Konseyinin Muş için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, bu tür toplantıların siyasetten ve şahsi menfaatlerden uzak ortamlarda sadece Muş için gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Asya, şuan da Muşun en büyük sorununun alt yapı ve su sorunu olduğunu belirtti.
2015 YILI PROJE UYGULAMA YILI OLACAK
Başkan Asya, 2014 yılının kendileri için proje hazırlama yılı 2015 yılının ise proje uygulama yılı olduğunu kaydederek, Belediye olarak 2015 yılında hazırladığımız projeleri hayata geçirmek için daha yoğun çalışacağız. Karni Deresini ıslah edip halkımızın hizmetine sunacağız. Bu konuda proje hazırladık ve Kalkınma Bakanlığımızdan destek aldık. Belirli bir aşamadan sonra DAKAnın güdümlü proje desteğinden yararlanarak uygulama projesini başlatmayı amaçlıyoruz. Büyükşehir ve bazı diğer şehirlerde örneği bulunan böyle bir rekreasyon alanının Belediyemiz tarafından yaratılması aciliyet ve önem arz etmektedir. İlimiz katı atık tesisi olmayan nadir illerden biridir ve biz birçok ilin bile çözmüş olduğu bir altyapı sorununun sürdüğü bir Belediyeyi devraldık. Yıllardır kentimizin çöpleri yol kenarındaki bir alana düzensiz bir şekilde bırakılmakta ve halkımızın sağlık ve güvenliğine tehdit oluşturmaktaydı. Gerekli çalışmaları yaptık. Ön fizibilite raporumuzu da aylar öncesinden hazırlamıştık ve hibe finansmanı da hazır, yerin tahsisiyle birlikte 2015 yılında katı atık tesisi yapılmış olacaktır. Muşta kent meydanı yapılması için uygun yer arayışındaydık. Bunun için boşaltılan Devlet Hastanesinin yerine talip olduk ve Amasyada yapılan belediye başkanları toplantısında sayın başbakanımıza ilettik. Birkaç gün öncede sayın başbakanımızın danışmanları ile görüşüp konunun tekrar hatırlatılmasını talep ettik. İnşallah en kısa sürede bu çalışmamızı da neticelendireceğiz dedi.
SIKINTILARI İKİLİ İLİŞKİLERİMİZLE ÇÖZDÜK
Göreve başladığında birçok sıkıntı ile karşılaştığını kaydeden Asya, bazı okul ve ibadethanelerin bile eksikliklerini belediye olarak kendilerinin giderdiğini kaydetti. Belediyenin çözmesi gereken daha büyük sorunlar varken, yıllardır belediyeden hiç hizmet almamış mahalle, sokak ve vatandaş olduğunu hatırlatan Asya, bazı sıkıntıları tamamen ikili ilişkilerle çözdüklerini sözlerine ekledi.
Başkan Asyanın, konuşmasından sonra Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Coşkun, hazırlanan logo çalışmasını katılımcılarla paylaştı. Toplantı verilen aranın sonrasında basına kapatıldı.
Muş Manşet Gazetesi


