Skip to main content

Hedef 400 aile

Muş Haber Fotoğrafı

Kızılay, Muş’ta Ramazan ayı boyunca 400 aileye gıda yardımında bulunacak. Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, bu yıl Ramazan ayında hedeflerinin 400 aileye gıda yardımı dağıtmak olduğunu belirterek, Kızılay’ın her zaman olduğu gibi bu Ramazan ayında da vatandaşın yanında olacağını söyledi. Cengiz Koç, ulusal bir dernek olduklarını vurgulayarak, yalnızca ihtiyaç sahiplerine değil, sosyal alanlarda da Kızılay’ın var olduğunu belirtti.

Koç: “Kızılay, ulusal bir dernektir. Kızılay, sadece afet zamanlarında değil, normal zamanlarda da ihtiyaç sahibi kişilerin, ailelerin ihtiyaçlarını gidermeye çalışmaktadır.

Buraya her gün onlarca kişi yardım için geliyor. Gıdadan giyime her türlü ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Bu ihtiyaçları karşılarken de, gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadıklarını titiz şekilde araştırıyoruz. Eğer kişiler veya aileler Valilikten herhangi bir yardım alıyorlarsa, bu kişi veya ailelere biz yardım yapmıyoruz. Valilikten yardım almayan kişilere yardım yaparak, bu alanı genişletiyoruz” dedi. Dar gelirlinin, yoksulun, afete maruz kalanların yardımına koşan Kızılay, yıl içerisinde her ay düzenli olarak belirlenen ailelere aylık gıda yardımında bulunan Kızılay, gerek öğrenci, gerek vatandaşa yıl içerisinde çeşitli yardımlarda da bulunuyor.

Afet olayları dışında da, sürekli olarak halkın yanında olan Kızılay,  yardımlarını artırarak sürdürüyor. Muş Kızılay, vatandaşların duyarsızlığından şikâyetçi. Muş Kızılay Dernek Başkanı Cengiz Koç, bir aileden birkaç kişinin gelerek, Kızılay yardımlarından faydalanmak istediğini belirterek, aynı aileden birkaç kişinin bu yardımlardan almasının, başka ihtiyaçlı ailelere bu yardımların ulaşmaması demek olduğunu belirtti. Koç: “Biz, vatandaşların yardımlar konusunda duyarlı olmasını istiyoruz. Bakıyoruz, aynı aileden birkaç kişi gelip, yardımlardan faydalanmak istiyorlar. Durum böyle olunca, diğer ihtiyaçlı ailelere götürülen yardımların önü kesiliyor. Benim ricam, aynı aileden bir tek kişi gelip bu yardımlardan yararlansın. Diğer muhtaç ailelerin önünü kesmesinler, bizleri de zor durumda bırakmasınlar” dedi.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri