Ağır kış şartları nedeniyle hayvanlarını özellikle Diyarbakır, Batman, Mardin, Gaziantep gibi illere götüren vatandaşlar için dönüş yolculuğu başladı.
Kimi hayvan hayvanlarını sahipleri kamyonlarla getirirken birçok hayvan sahibi dönüş yolculuğunu yaya olarak yapıyor. Zorlu ve yorucu bu yolculuk 20 ila 30 gün arasında bir zaman alıyor. Hayvanlarını otlatarak getiren çoban ve hayvan sahiplerinden bazıları Muşa ulaşmayı başardı.
Diyarbakır ve Batman illeri kırsalından gelen hayvan sahipleri, yolculuklarının 20 günü aştığını belirttiler. Her yıl olduğu gibi bu yılda havaların ısınmaya başlamasıyla Muşa gelmek üzere yola çıktıklarını belirten vatandaşlar, birçok hayvan sahibinin dönüş yolunda olduğunu, 2 veya 3 hafta sonra artık hepsinin Muşa dönmüş olacağını ifade ettiler. İklim nedeniyle bu zorlu yolculuklara katlanmak zorunda olduklarını belirten Ramazan Göçmen: Her yıl bu gidiş-gelişleri yapıyoruz. Bu yılda kazasız belasız geldik.
Yaya olarak gelmek yorucu ancak araçla hayvanları taşımanın maliyeti çok yüksek. Bizde mecburen yaya olarak geliyoruz. Birçok hayvan sahibi önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde Muşa gelmiş olur açıklamasında bulundu.
Muş Ovası Gazetesi



-final-yarismasi-yapilacak.jpg)











