Bulanık Çaygeldi Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, herkese örnek olması gereken bir davranış sergilediler. Yaşları küçük ama kalpleri büyük olan ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencileri, harçlıklarını ihtiyaç sahibi yetim ve mağdur çocuklar için biriktirdiler.
Topladıkları paraları kardeşleriyle paylaşan çocuklar, bu paylaşımla dayanışma ve yardımlaşma duygusunun örneği olmak istediklerini vurguladılar. Kampanyaya öncülük eden 4-A sınıfı öğrencisi İrem Taşdemir, ilk olarak öğretmeniyle bu durumu paylaştığını, ardından öğrenci arkadaşlarıyla birlikte para toplamaya başladıklarını ifade etti. Öğrenciler, bu bilincin oluşmasında sosyal bilgiler dersinde kendilerine anlatılan ‘Yardımlaşmanın Toplum hayatındaki önemi’ ve ‘Toplumda dayanışma ve ailenin önemi’ konularının çok etkili olduğunu belirttiler.
Hemen uygulamaya geçtiklerini ifade eden minik öğrenciler, topladıkları harçlıklarını ihtiyaç sahibi kardeşlerine ulaştırmaktan mutluluk duyduklarını sözlerine eklediler. Bu örnek davranış nedeniyle öğrencileri kutlayan Bulanık Belediyesi Eş Başkanı Figen Yaşar, toplumsal duyarlılığın gelişmesi ve yardımlaşma bilincinin oluşması adına öğrencilerin büyük bir adım attıklarını ifade etti.
Muş Ovası Gazetesi


