Skip to main content

Geri dönüşüm için bilgilendiriyorlar

Muş Haber Fotoğrafı

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen Muş Aksiyon Derneği tarafından yürütülen Geri Dönüşümü Bilinçlendirme Projesi, Geri dönüşüm Hayattır sloganı ile devam ediyor.

Muş Aksiyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Aslan, sürdürdükleri Deri Dönüşümü Bilinçlendirme Projesi hakkında açıklama yaptı. Geri dönüşümün hayat olduğunu ve hayatın ta kendisi olduğunu açıklayan Arslan, Farkında olsak da olmasak da her birimiz her an, hatta her solukta geri dönüşümü bizzat yaşıyor, tecrübe ediyoruz. Vücudumuzda dolaşımını tamamlayıp kirlenen kan tekrar toplanır ve geri dönüştürülmek üzere akciğerlerimize gönderilir. Kanımız aldığımız her solukla birlikte tekrar temizlenerek sisteme yeniden dahil edilir. Kalbe, organlara ve tekrar kalbe ciğerlere… Bu döngü milyonlarca yıldan beri milyarlarca canlıda tekrar etmekte ve böylece evrenin incisi mavi gezegenimiz üzerinde geri dönüşüm hayatı mümkün kılmaktadır dedi.

Arslan yaptığı yazılı basın açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: Milyarlarca canlının hayatını sürdürdüğü bu küçük ama çok değerli mavi gezegenimiz günümüzde sınırlı miktarda kaynaklarıyla gittikçe artan ve geçmişe nazaran daha büyük bir iştahla tüketen yaklaşık yedi milyarlık bir nüfusu barındırmaktadır. Geri dönüşüm, eko-sistemin çökmeden nesiller boyu devam etmesi, hatta insanoğlunun yeryüzünde bundan sonraki mevcudiyetini sürdürebilmesi için vazgeçilmez öneme sahiptir. Muş Aksiyon Derneği söz konusu bu nüfusun dünyamıza getirdiği yükü olabildiğince hafifletmek, küresel ölçekte yürütülen sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında geri dönüşümünü ülke içinde hatta özellikle Muş içinde en üst düzeye çekmek, konferans ve seminerler düzenleyerek halkın geri dönüşümün önemini kavramasını sağlamak amacıyla Geri Dönüşümü Bilinçlendirme Projesi ile sosyal sorumluluk projesini yürütmektedir. Yürütülen bu proje ile geri dönüşebilir atıkların geri kazanılması konusunda ilköğretim düzeyinde ki öğrencileri ve bunların velilerini bilgilendirip ihtiyaç duyulan toplumsal bilinci geliştirmek amaçlanmıştır.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri