Skip to main content

Engellilere karşı sosyal duyarlılığın artması gerek

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölümü özel eğitim dersi vermeye başladı. Eğitim Fakültesi Konferans salonunda verilen özel eğitim dersine Bedensel Engelliler Derneği Genel Başkanı Bedri Korkmaz, Yrd. Doç. Dr. Elif Kara ve Üniversite öğrencileri katıldı. Engellilere karşı sosyal duyarlılığın artması gerektiğini belirten özel eğitim dersini veren Yrd. Doç. Dr. Elif Kara, 45 öğrenci ile gruplar halinde projeler hazırladıklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Kara, yaptığı konuşmada ise: “Engellilere karşı sosyal duyarlılıkların artması gerektiğini belirterek özel eğitim dersi, özel eğitime muhtaç öğrencilerin tanımı ve yetersizlik çeşitlerini anlatan bir derstir. 45 öğrencimiz beşer gurup halinde değişik projeler hazırlıyoruz, verdiğimiz bu dersin konuları içersinde görme, işitme yetersizliği olan öğrenciler, zihinsel engellilik, down sendromu gibi konular yer almaktadır” dedi.

“Öğrencilerimizi RAM’a gönderiyoruz”

Özel eğitim dersi veren Yrd. Doç. Dr. Elif Kara, dersin müfredatta olmadığını ve öğrencilerin Rehberlik Araştırma Merkezine (RAM) gönderdiklerini söyledi. Dersin amacı ile ilgili detaylı bir şekilde bilgilendirmede bulunan Yrd. Doç. Dr. Kara: “bu dersin müfredatta uygulaması yok ancak öğrencilerimizi Rehberlik Araştırma Merkezlerine (RAM) yolluyoruz buna ilçeler dâhil durumda. Buradaki ilk amaç Öğrencilerin mezun olduktan sonraki Öğretmenlik hayatlarında karşılaşabilecekleri kaynaştırma öğrenimlerini tanımlamak ve en önemli amaç ise içinde yaşadığımız toplumda ki engellere karşı sosyal duyarlılığı geliştirmeyi sağlamaktır, Bu derste de bunu başardığımıza inanıyorum ve Muş bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaza’da katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BirEngelliasla sağlamolamazama her sağlıklıinsanEngelliadayıdır

Bedensel Engelliler Derneği Genel Başkanı Bedri Korkmaz Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölümü öğrencilerinin bu gibi faaliyetler  yapmasını taktir ediyoruz, Bu duyarlılığın gittikçe arttığını görmek bizleri çok memnun ediyor.Korkmaz;Bir Engelliasla sağlamolamazama her sağlıklıinsanEngelliadayıdır, Her sorunda olduğu gibi karamsar düşüncelerimizin de kaynağına inerek sorunların çok daha kolay üstesinden gelebiliriz, bu tür başarılı aktivitelerle engellilere karşı sosyal duyarlılığın artması yönün de bir destek tir. Dedi.


 Fırat Demir Haber 49 Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri