Skip to main content

Döner sermaye ücretleri ödenmedi

Muş Haber Fotoğrafı

Sağlık-Sen Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, “Muş Devlet Hastanesi ve Hasköy Devlet Hastanesi çalışanları, ayın sonu yaklaşmasına rağmen henüz döner sermaye ödemelerini alamamıştır.”dedi.

Sağlık-Sen Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, sağlık personelinin döner sermaye ücretlerinin ödenmediğini belirtti. Bakanlık tarafından yeterince ödenek gönderilmediğini savunan Vurar, bu nedenle çalışanların mağdur olduğunu dile getirdi.
Sağlık-Sen yetkililerinin bakanlık nezdinde yapmış oldukları girişimler sonucu bu ayki döner sermaye tutarının gönderildiğini belirten Vurar, gelecek aylarda benzer sıkıntılar yaşanmaması için şimdiden tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.
Konu ile ilgili olarak yazılı açıklamada bulunan Vurar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sağlık çalışanları çalıştıkları kurumun döner sermaye gelirinden kısmi olarak faydalanmaktadırlar. Önceki uygulamalarda çalışanlar, herhangi bir izin veya rapor almaları durumunda o ay için döner sermaye gelirinden faydalanamamaktaydılar. Son dönemde Sağlık-Sen’in çabaları ile 2011 yılı toplu görüşmelerinde, mahsuplaşma adı altında döner sermaye gelirinden sabit ödeme hakkı elde edildi. 2012 yılında Sağlık-Sen’in talepleri doğrultusunda sağlık çalışanlarına yapılacak en düşük sabit ödeme miktarı 550 TL olarak belirlendi. Bu miktar Bakanlıkça her ayın on beşinde maaşla birlikte ödenmesi karalaştırıldı.
Temelde iyi fakat eksik olan bu uygulama hiçbir zaman hayata geçmedi. Döner sermayeden ek ödeme aldıkları gerekçesiyle maaşları düşük tutulan sağlık çalışanlarının, alacağı döner sermaye ek ödemelerinde belli bir ödeme düzeni olmadığından, kişilerin veya kurumların insafına bırakıldığından ödeme bekleyen personel mağduriyet yaşamaktadır. Çalışanlar ödeme yapılacakları kişi ve kurumlar karşısında sıkıntıya düşmektedir.
Muş Devlet Hastanesi ve Hasköy Devlet Hastanesi, ayın sonu yaklaşmasına rağmen henüz döner sermaye ödemelerini alamamıştır. Bakanlığın yeterince ödenek göndermemesinden dolayı yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi için hastane idaresi ve Sağlık-Sen Genel Merkezi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kulluk, Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunarak, ihtiyaç miktarı kadar ödemenin gönderilmesi sağlandı.
Sağlık-Sen olarak, sağlık çalışanlarının bu tür mağduriyetleri yaşamaması için; Bakanlığın mahsuplaşma miktarını her ayın on beşinde maaşla birlikte ödemesi, kalan miktar için düzenli bir ödeme planı hazırlaması, yetkilileri ise bu konu üzerinde hassasiyetle durarak sorunları ivedilikle çözümü konusunda göreve davet ediyoruz.”

 Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri