Belediye Başkanı Necmettin Dede, bağ bahçe, bostan sulanmasından, esnafın dükkanının önünü göle çevirecek kadar sulamasından ve mevsim şartlarından dolayı suyun azalmasından ötürü, su kısıntısına gittiklerini söyleyerek, halktan duyarlılık beklediğini ifade etti. Vatandaşın bir ay daha dişini sıkmasını ve suda tasarrufa gitmesini isteyen Başkan Dede, suyun boş yere harcanmaması yönünde uyarılarda bulundu.
“HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”
Ramazan ayında olunması ve havaların da sıcak olmasından dolayı, halkın su sıkıntısı yaşamasını istemediğini belirten, Belediye Başkanı Necmettin Dede, herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi. Dede: “Ramazan ayındayız, havalar da sıcak, haliyle halkın da su ihtiyacı daha fazla olmaktadır. Ancak, bu konuda vatandaşlar duyarlı olmalı, içme suyu ile bahçelerini, bostanlarını sulamamalı, esnaf da dükkanının önünü içme suyu ile sulamamalıdır. Bütün bunlara dikkat edilirse, su sıkıntısı en asgari düzeye inecektir. Burada, su sıkıntısının yaşanacağı süre bir ay kadardır. Bir ay suyu azami ölçüde tasarruflu kullanırsak, çekilen sıkıntı da o kadar azalacaktır. Ben bu konuda vatandaşları duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.
ANONSLAR YAPILDI
Belediye hoparlörlerinden de anonslar yaptıran Belediye Başkanı Necmettin Dede, şehir şebeke içme suyu ile birçok vatandaşın, bostanını, bahçesini suladığını hatırlatarak, vatandaşların bu konuda azami duyarlılığı göstermeleri gerektiğine dikkat çekti. Belediye hoparlörlerinden yapılan uyarının, halk tarafından dikkate alınacağından ve suyun tasarruflu bir şekilde kullanılacağından emin olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Necmettin Dede, sıcak Ramazan günlerinde kimsenin susuz kalmasına gönlünün razı gelemeyeceğini de sözlerine ekledi. Vatandaş, Belediye Başkanı Necmettin Dede’ye hak vererek, bazı kişilerin bahçelerini, bostanlarını içme suyu ile suladığını, esnafın dükkanlarının önünü göle çevirecek kadar yine içme suyu ile suladıklarını söyleyerek, azalan su nedeniyle üst katlara su çıkmadığını, halkın bu yönde mağdur olduklarını belirttiler. Vatandaşlar, halkın Belediye Başkanı Necmettin Dede’nin uyarılarını dikkate almalarını ve suyu tasarruflu kullanmalarını da istediler. Muş Ovası Gazetesi
Dede; suyu boşa harcamayın
Haber Kategorileri :

Ağustos 14, 2010 3:38 PM
İlgili Haber Bulunamadı
Ekonomi Haberleri
Eğitim Haberleri
Kültür Sanat Haberleri

Profesyonel internet sitesi için arayın..
- Google Arama Kaydı
- SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
- Türkçe Yönetim Paneli
- Yedekleme Hizmeti

