Muşun en işlek caddesi olarak bilinen İstasyon Caddesi dün araç trafiğine kapanınca, vatandaşlar çocuklarıyla birlikte güneşli havada dolaşma imkanı buldular. Caddenin hafta bir gün araç trafiğine kapanmasını isteyen vatandaşlar, belediye yetkililerinin bu konuda çalışma başlatmasını istediler.
AK Parti Muş İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mitinge katılmak için dün Muşa gelen Başbakan Binali Yıldırım için günler öncesinden başlayan hazırlıklar kapsamında, İstasyon Caddesi de trafiğe kapatıldı.
Caddenin trafiğe kapatılması ile ilgili olarak daha önceden açılama yaparak vatandaşları bilgilendiren Muş Valiliği, Cumartesi günü saat 18.00den itibaren Atatürk Bulvarının araç trafiğine kapatıldığını ve Pazar günü de saat 07.00den 20.00e kadar güzergahın trafiğe kapatıldığını duyurdu.
Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: Başbakanımız Sayın Binali Yıldırımın 05 Mart 2017 tarihinde ilimize gerçekleştireceği ziyaret kapsamında; 4 Mart 2017 Cumartesi günü saat:18:00dan itibaren Atatürk Bulvarı üzerinde araç parkı yasaklanmış ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla da emniyet birimlerince 1200 adet el broşürü dağıtılmıştır.
5 Mart 2017 Pazar günü Saat 07:00 – 20:00 saatleri arasında Karayolları Kavşağından Belediye önündeki miting alanına kadar olan güzergâh (Atatürk Bulvarı) trafiğe kapatılmıştır.
Hava sıcaklığının da mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte araç trafiğine kapatılan caddede vatandaşlar adeta bayram etti. Çocuklarıyla birlikte caddede dolaşma imkanı bulan vatandaşlar, yetkililerin hafta bir gün bu uygulamayı hayata geçirmesi gerektiğini ifade ettiler.
Muşta böyle bir manzara ile karşılaşmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Ceylan Çelik adlı vatandaş, Muş için özel bir gün. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım geliyor. İstasyon caddesi de bu nedenle trafiğe kapatılmış. Havanın da güneşli ve sıcak olması bizim için ayrıca güzel oldu. Araç trafiğinin olmadığı cadde yürüme, gezme, dolaşma fırsatı bulduk. Yetkililerin bu uygulamayı devam ettirmesini istiyoruz. Hafta da bir gün bu caddenin trafiğe kapatılması güzel görüntülerin oluşmasına neden olacaktır diye düşünüyorum dedi.
İstasyon caddesinin araç trafiğine kapatılmasından ise en çok esnaflar memnun kaldı. Vatandaşların cadde ve kaldırımlarda yürümesinin çok güzel bir manzara oluşturduğunu kaydeden esnaflar, araç trafiğine kapalı olan cadde de insan sirkülasyonunun bir hayli fazla olduğunu görüyoruz. Evet, Başbakanın mitinge katılmasından dolayı özel bir kalabalık var. Ama normal zamanlarda da bu uygulamanın olması bizim için avantaj sağlayacaktır. İşlerimize de olumlu etkileri olacaktır. Belediye yetkilileri, hafta bir gün bu caddeyi araç trafiğine kapatırsa daha güzel olacaktır diyerek memnuniyetlerini ifade ettiler.
Muş Manşet Gazetesi


