Skip to main content

boğulma olaylarına karşı uyarı

Muş Haber Fotoğrafı

 Ailelerin yanısıra köy muhtarlarına da bu konuda görevler düştüğünü ifade eden Uzmanlar “Kırsal yerlerde yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarına dikkat etmelerini istiyoruz.

Havaların ısınmasıyla birlikte göl, gölet, dere gibi sulara çocuklar serinlemek ve macera aramak için giriyorlar. Bu mevsimlerde tarlalarda çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımız çocuklarına zaman ayıramıyorlar. Ailelerin çocuklarını yanlarından ayırmamaları gerekiyor. Maalesef yaşanan boğulma olayları ailelere çok büyük acılar yaşatıyor. Tatlı suda yüzme bilmek de çok fazla fark etmiyor.

Eğer yüzmeyi iyi biliyor da olsanız, akıntıya kapılma yada suyun dibinde çamur tabakasına saplanma riski var. Bu durumda kurtulma şansı maalesef çok az. Zaten tatlısu tuzlu suya göre daha az kaldırma kuvvetine sahip. Bu üzücü olayların yaşanmaması için köy muhtarlarına da görevler düşüyor. Göl, gölet, akarsu gibi yerlere muhtarlıklar tarafından gerekli uyarı levhaları asılmalı, köy bekçileri de bu gibi yerleri sık sık kontrol etmeliler” şeklinde konuştu. DSİ Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, iklimsel faaliyetlere bağlı olarak ilerleyen günlerde sulama faaliyetlerine başlanacağı, bölge müdürlüğü alanında bulunan baraj, nehir ve gölet rezervlerinde meydana gelebilecek boğulma olaylarına karşı dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamanın devamında: “Kış mevsiminde yağış nedeniyle sulama kanallarında biriken sular ve yaz mevsiminde de tarımsal amaçlı kanallara verilen suların boğulma olayları için risk oluşturduğu bilinmektedir. Söz konusu tesislerimiz inşa edilirken eş zamanlı olarak uyarı ve tanıtım levhaları da tesislerin uygun noktalarına ve uygun aralıklarda montesi sağlanmaktadır. Boğulma olaylarının yaşanmaması için tesislerimizin uyarı ve tanıtım levhaları açısından ihtiyacı ve temini hususunda gerekli çalışmalar zamanında ve düzenli olarak yapılmaktadır. Ancak sulama tesislerine konulan uyarı levhalarına ve basın yayın yoluyla yapılan tüm uyarılara rağmen boğulma olaylarının önüne geçilememektedir” denildi.

 Şark Telgraf Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri