Skip to main content

Belediye’den sondaj çalışması

Muş Haber Fotoğrafı

Belediye Başkanı Necmettin Dede, su sorununu asgariye indirme için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. Zafer Mahallesi’ndeki sondajın yetersiz olması nedeniyle çalışma yaptıklarını kaydeden Dede, mahalleye yeni sondaj kazandırdıklarını ifade etti.

Kentin içme suyu sorununu çözmek alternatifleri değerlendiren Belediye ekipleri, Zafer Mahallesinde yapmış olduğu çalışma ile saniyede 10 litre kapasiteli sondaj buldu.
Zafer Mahallesi’nde saniyede 10 litre su çıkabilen bir sondaj bulduklarını belirten Dede, daha önce 1 Nolu Terfi Merkezi çevresinde ve otogarın karşı tarafında sondaj çalışmaları yaptıklarını hatırlattı.
Zafer Mahallesi’ndeki su sorunu çözüldü. Daha önce saniyede 5 litre su veren sondajın yetersiz olması üzerine harekete geçen ekipleri yeni sondaj açtılar. 100 metre sondaj vuran ekipler saniyede 10 litre su çıkan su elde ettiler.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Necmettin Dede; “Bu mahallemizde kısmen de olsa su sorunu yaşanıyordu. Eski sondaj miadını doldurmuştu. Ekiplerimiz de yeni sondaj için çalışmalara başladı. 100 metre derinlikte ve saniyede 10 litre su bulduk. Burada hemen çalışmalara başladık. Sondajla birlikte Zafer Mahallesi ile çevresindeki su sorunu tarihe karışacak. Ayrıca sondajdan İtfaiye Müdürlüğü de faydalanacak” dedi.

Bu mevsimde pek su sorunu yaşanmadığını kaydeden Dede, özellikle yaz mevsiminde yaşanan su sorununun büyük sıkıntılar getirdiğini belirtti. Vatandaşların yaz mevsiminde bahçelerini suladığını bundan dolayı da ev ve işyerlerinde sıkıntı yaşandığını kaydeden Dede, ekiplerin sıkı çalışmaları ile de bunun büyük ölçüde engellendiğini söyledi.

Kale Mahallesi’ne de 5 bin metreküplük su deposu inşa edeceklerini belirten Dede, o bölgede yaşanan su sorununun da bu depo ile giderileceğini kaydetti. Muratpaşa Mahallesi’nin bazı bölgelerinde de bundan dolayı su verilemediğini kaydeden Dede, Muş’un su sorununu tamamen gidermeyi hedeflediklerini ve bunun içinde çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini kaydetti.
Muş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü önünde bulunan eski sondaja yenisi eklendi.

İtfaiye müdürlüğü önünde bulunan mevcut sondaj 40 metre derinliğinde olduğundan itfaiye ve park bahçeler müdürlüğüne çalışmalarında gerekli olan su yetersiz kaldığından yeni sondaj vuruldu.
Eski sondajın derinlik bakımından az olması nedeniyle ihtiyaç duyulan su şebekelerden alınırken, sıkıntı oluştuğunu belirten, İtfaiye Amiri Fahrettin Algan, yeni sondajla hem park bahçeler müdürlüğü, hem de itfaiye müdürlüğümüz çalışmalarda gerekli suyu şebekeye gerek kalmadan alabilecektir. Bu yeni sondajımızla su sıkıntısı duymadan ilimizdeki yangınlara anında müdahale etme şansımız yükselecektir dedi.

Necmettin Dede, “eski sondajımızın su seviyesi az olduğundan ihtiyacı karşılamak için şehir şebekesinin suyunu kullanmak zorunda kalıyorduk. Yeni vurduğumuz sondaj eskisine nazaran 100 metre derinliğinde ve saniyede 15 litre su kapasiteli olduğu için birimlerimizin hizmetlerinde kullanacağı sulama suyunu şebekeye ihtiyaç kalmadan karşılanacaktır. İlimizde Park Bahçeler müdürlüğümüzün sulama ve yıkama, itfaiye müdürlüğümüzün ise yangına müdahalesini daha etkin hale getirmek için yeni bir sondaj vuruldu, hizmetlerimizi aksatmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri