Skip to main content

BBP’den katsayı açıklaması

Muş Haber Fotoğrafı

Büyük Birlik Partisi Muş İl Başkanı Abdullah Alptekin Has, parti binasında açıklamada bulundu. Katsayı uygulamasının kaldırılmasının Türkiye için “olumlu bir gelişme” olduğunu belirten Has, “YÖK almış olduğu kararla Türkiye’deki bir adaletsizliği ortadan kaldırmıştır. YÖK’ün aldığı bu karar birçok öğrenci ve kesim tarafından memnuniyetle karşılanmıştır” dedi.
Has açıklamasını şöyle sürdürdü: “28 Şubat ürünü olan Katsayı Zulmü sona erdi. Geç te olsa adalet yerini buldu, Binlerce genç mağdur edilip, eğitim hakları ellerinden alınmış olsa da YÖK aldığı bu kararla, ”yıllardır uygulanan zulme” son vermiş oldu.
YÖK’ün katsayı kararına tek tepki gösteren partinin CHP olması ve AYM’ye gitme sinyalleri vermesini Büyük Birlik Partisi olarak kınıyoruz. Yıllardır uygulanan katsayı farkı, binlerce imam hatip ve meslek lisesi mezunu için büyük adaletsizlikti. YÖK’ün katsayıyı kaldıran kararının yürütmesinin durdurulması istemiyle hiç bir kesim tarafından Danıştay’a dava açılmamasını umuyoruz. B.B.P.Genel Başkanı Mustafa DESTİCİ’nin dediği gibi ”Kim YÖK’ün bu kararının iptali için Danıştay’a giderse, bundan sonra bizim ve Alperenlerin siyasi hasmıdır”
Bu güne kadar Anayasa’nın değişmesi, terörle mücadele, dış politika gibi konularda bir araya gelemeyen, vaat edilenleri yapamayan meclis te grubu olan tüm siyasi partilerin bu şike yasasında ”kıyak yasa” nasıl bir araya gelip KANKA olmalarının da sorgulanmasını, düşünülmesi gerektiğini ifade ediyoruz.. Hesaplarına gelince aynı noktada birleşenler, milletin yararına, huzuruna, geleceğine, menfaatlerine ait kararlarda da bu birlikteliği her zaman göstersinler de görelim. Milleti kandırmanın bir anlamı yok.
Günlerdir basında yer alan Dersim tartışmalarında ”mazlumların adı ve ahının, siyasi malzeme olmamasını” istiyoruz.. Dersim olaylarının ”eşkıya ve mazlum” ayrımı yapılarak, bilim adamları tarafından ortaya konulması gerekir. “Dersim olayları tek parti iktidarı döneminde vukuu bulmuştur ve o iktidarın ismi CHP”’dir. Dersim konuşulacaksa İstiklal Mahkemelerinin, Başbağlar katliamının, 6-7 Eylül olaylarının da İskilipli Atıf Hoca’nında gündeme getirilmesi gerekir.
12 Eylül’ün, 28 Şubat’ın da unutulmaması gerekir. Şayet hesap sorulacaksa tarih komple ayırt etmeksizin masaya yatırılmalıdır.
12 Eylül’de milyonlarca genci birbirine düşman edip, kardeşi kardeşe kırdırıp, adeta ülkeye yön verecek gençliğin kökünü kazıdılar. Yapılan işkencelerin haddi hesabı yoktu. kırılan fidanların, asılan Halil’lerin hesabını kım verecek?
Hepimizin şahit olduğu ve hala sancısını çektiği 28 Şubat’ta Milyonlarca kişi mağdur edildi, fişlendi, işinden, kariyerinden oldu. Öğrenciler okulundan uzaklaştırıldı. sırf Türban taktığı için kız kardeşlerimizin okullarına girmelerine izin verilmedi. İmam Hatip Liselilerinin önünü kesmek için tüm meslek liseliler mağdur edildi.
Son devrin Din Mazlumları, Fikir Mazlumları, Eğitim Mazlumları ve bunlara yapılan zulümler ne olacak? Muş`un Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Besiciler Yaylalarda Koyun Kırpmaya Başladı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkan besiciler, hayvanlarının yazlık bakımlarına başladı. Kurtik Dağı…

Muş’a kayıtlı kaç araç var?

Türkiye’deki Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı ve Muş İli Araç İstatistikleri Geçen yıl itibarıyla…

Muş Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı 2024 Mayıs İstatistikleri Açıklandı T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı…

Eğitim Haberleri

Bejna Fırat’ın İlham Veren Hikayesi

Varto’dan Yükselen Bir Başarı Hikayesi: Bejna’nın Azmi ve İyilikseverlerin Dayanışması Muş’un Varto ilçesine…

Muş’ta Coşkulu Mezuniyet Töreni

Muş’ta gerçekleşen mezuniyet töreni, Vali Avni Çakır ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın…

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Yenilikçi Proje Yarışması

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Eğitim…

Kültür Sanat Haberleri

“Yüreğimdeki Mürekkep” raflarda yerini aldı

Dr. Yunus Soydan’ın İlk Şiir Kitabı “Yüreğimdeki Mürekkep” Raflarda Edebiyat dünyasına yeni bir…

Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri: Edebiyatseverlerin İlgi Odağı

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri”, 2-3 Mayıs…

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri