Konu ile ilgili olarak Muş İl Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancılık İzin Belgesi almak için 25.09.2010 tarihinde yapılacak sınava girecek adayların 11.08.2010 tarihine kadar istenilen belgelerle Müdürlüğümüze başvurmaları gerekir. Ziraat Mühendisleri için; Diploma veya Mezuniyet Belgesinin onaylı sureti, Nüfus cüzdan sureti, 2 adet vesikalık fotoğraf. Meslek Yüksek Okullarından bitki sağlığı dersini alarak mezun olmuş teknikerler için; Diploma veya mezuniyet belgesinin onaylı sureti, Bitki sağlığıyla ilgili ders aldığını gösteren not belgesi veya transkript, Nüfus cüzdan sureti, 2 adet vesikalık fotoğraf. Ziraat teknisyenleri için; Diploma veya mezuniyet belgesinin onaylı sureti, Nüfus cüzdan sureti, 2 adet vesikalık fotoğraf.
Sınav Uygulama Duyurusu 25.08.2010 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır. Başvurusu kabul edilen adaylara ilişkin bilgiler toplu şekilde yazılı olarak 26 Ağustos 2010 tarihine kadar Bakanlıkta olacak şekilde Müdürlüğümüzce gönderilecektir. Müdürlüğümüzce başvurusu kabul edilen adayların 35 TL sınav ücretini Eğitek Döner Sermaye İşletmesi’nin T.C. Ziraat Bankası Beşevler/Ankara Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubesinden herhangi birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla T.C.Kimlik numarasını belirtmek suretiyle 06-16 Eylül 2010 tarihleri arasında yatırmaları gerekir. Sınav ücretini yatıran adayların 06–16 Eylül 2010 tarihlerinde http://www.meb.gov.tr internet adresine girerek elektronik ortamda da başvurularını yapmaları gerekir. Özürlü adayların dosya başvurusu esnasında özürlerine ait belgeyi Müdürlüğümüze vermeleri, bu konuda yetkililerden detaylı bilgi almaları gerekir. Sınav bina ve salon numaraları 20- 24 Eylül 2010 tarihlerinde http://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek, “Sınav Giriş Belgesi” aynı tarihlerde ve aynı internet adresinden adaylarca alınacaktır. “Sınav Giriş Belgesi”ni internetten alan adayların aynı tarihlerde İl Müdürlüğümüze uğrayarak bu belgeyi fotoğraf yapıştırarak onaylatmaları gerekir. Sınava girerken fotoğraflı, onaylı “Sınav Giriş Belgesi” ve “Özel Kimlik Belgesi” bulundurulmalıdır. Sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlar sınav soru ve cevaplarının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımından sonra yapılabilecektir. Detaylı bilgi için İl Müdürlüğümüze başvurulabilir” denildi.
KÜPE UYARISI
İl Tarım Müdürlüğü, Hayvan Kimlik Sisteminin AB mevzuatı hükümleri ve uygulamalarına uygun olması amacıyla “sığır cinsi hayvanların tanımlanması tescili ve izlenmesi yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını açıkladı. İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Hayvan Kimlik Sisteminin AB mevzuatı hükümleri ve uygulamalarına uygun olması amacıyla Hayvan Kayıt Sisteminde bazı değişiklikler yapılmıştır. Yapılan bu değişiklikle daha önce yeni doğan buzağısını doğumunu müteakip 6 aylığa kadar kayıt ettirebilen yetiştiriciler, 01 Temmuz 2010 tarihinden sonra, 20 gün içerisinde küpe taktırıp, kayıt sistemine kayıt ettirmeleri gerekecektir. Bu tarihten sonra 20 günlükten büyük hayvanların sisteme kaydı yapılamayacağından küpe takılmayacaktır. Yetiştiriciler, 20 gün içerisinde yeni doğan hayvanlarının küpeleme ve kayıt işlemleri için; bölgelerinde Tar-Gel personeli mevcutsa Tar-gel personeline, eğer Tar-gel personeli yoksa İl veya İlçe Tarım Müdürlüklerine, küpeleme sözleşmesi yapılmış Serbest Veteriner Hekimlere ve Birliklere başvurabilecektir. Ayrıca yetiştiriciler, işletmesinden başka yerlere ve başka yerlerden işletmesine olacak sığır cinsi hayvan hareketlerini, işletmesindeki hayvanların doğum ve ölümlerini tarihleriyle beraber olayın oluşunu takip eden 7 gün içinde bağlı bulunduğu İl/İlçe Müdürlüklerine bildirecektir. Buzağı kayıtları, anne kulak küpesi numarası olmadan yapılamadığından yetiştiricinin doğan buzağısının anne kulak küpe numarasını da bilmesi gerekmektedir” denildi. Muş Ovası Gazetesi